Biz dersimizi Sivas’ta aldık

Biz dersimizi Sivas’ta aldık

Fatih Terim, Ndiaye’nin satılması ve Fernando’nun sakatlığı sonrası yaşanan sıkıntıyı, Tudor döneminde ‘unutulan’ Donk-Selçuk ikilisi ile aştı. Galatasaray’daki asıl değişimi ise, Sivasspor yenilgisi sonrası yapılan ‘hesaplaşma’ toplantısı sağladı...

Fatih Terim’in göreve başlamasıyla çıkış yakalayan Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de 5 hafta aradan sonra yeniden liderliğe yükseldi. Sarı-Kırmızılı takım, Fatih Terim’in dördüncü kez teknik direktörlük koltuğuna oturduğu bu dönemde Süper Lig’de oynadığı 5 maçtan 4 galibiyet ve bir mağlubiyetle ayrıldı ve maç başına 2.4 puan ortalamasına ulaştı.

Bu ortalama ile Fatih Terim, selefi Igor Tudor’u da geride bıraktı. Galatasaray, Hırvat teknik adam idaresinde oynadığı 16 maçta 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 32 puan topladı, maç başı puan ortalaması 2 olarak gerçekleşti.

Cimbom’un toparlanma sürecinde, Tudor döneminde kızağa çekilen isimlerin büyük payı oldu. Terim, göreve başladıktan sonra, Tudor’dan az süre bulan Selçuk İnan, Eren Derdiyok, Yasin Öztekin ile Ryan Donk’a forma verdi. Terim, Senagalli Badou Ndiaye’nin satılması ve Fernando Reges’in yaşadığı sakatlık nedeniyle orta sahada Selçuk İnan ve Donk’u oynattı. Sezonun ilk yarısında genelde sonradan oyuna dahil olan ve skor üretemeyen Eren Derdiyok ise Terim yönetiminde görev aldığı 3 karşılaşmada 3 kez ağları havalandırdı.

Tudor dönemindeki son maçlarda ilk 11’de tercih edilmeyen Garry Rodrigues ise Terim’in vazgeçilmez oyuncularından biri oldu ve özellikle gol yollarında takıma önemli katkı sağladı.

Galatasaray’ı tekrar liderliğe taşıyan dönüm noktası ise Sivas’ta yaşandı. Sivasspor deplasmanında ortaya konan futbol, teknik ekiple futbolcuları, durum değerlendirmesi yapmaya itti. Sivas dönüşü futbolcuları ile konuşan Fatih Terim’in “Her maçı kazanamayabiliriz. Zorlu bir parkura girdik ve yenilgiler de yaşayabiliriz ama bir daha Sivas’taki kadar kötü futbol ortaya koymamalıyız. Buna hakkımız yok. Kaybedeceksek de oynayarak kaybetmeliyiz” sözleriyle takımı uyardığı ortaya çıktı. Bu konuşma sonrası futbolcuların, takım kaptanlarının gözetiminde bir iç toplantı gerçekleştirdiği, “Biz dersimizi Sivas’ta aldık” dedikleri ve Sivas’taki gibi olumsuz iklim şartlarında bile yüksek konsantrasyonla sahada olma sözü verdiği belirtildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN