Bizim kasapları Sırplara teslim ettiler

Bizim kasapları Sırplara teslim ettiler

7 yıldır et ithalatı yapıldığını belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Hani üretim artacaktı? Et ithalatına 5 milyar dolar para ödendi. Bizim kasapları Sırp kasabına teslim ettiler” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, cam filmlerine ve ucuz et satışına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kırmızı et üreticileriyle ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, TÜİK’in başkan vekilinin ‘et üretiminde yüzde 23 azalma var’ diye açıklama yaptığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “7 yıldır siz et ithalatı yapıyorsunuz. Hani üretim artacaktı? Et ithalatına 5 milyar dolar para ödendi. Şimdi 70 bin kasap esnafına sesleniyorum; sen bunun hesabını sandıkta sormak zorundasın. Bizim kasapları Sırp kasabına teslim ettiler. Besmelesiz eti getirdiler, halka yedirmeye çalışıyorlar. Sen onu otur sarayında kendin ye” açıklamasında bulundu. Cam filmi konusunda vatandaşların mağdur olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Devletin yönetilemediğini 5,5 milyon kişi çok net şekilde öğrendi. Araçlara cam filmi taktırılması. 5,5 milyon kişi 3 milyon 300 bin araca cam filmi taktırdı. Sonra aynı hükümet cam filmini yasaklıyor. Siz hükümet değil misiniz? Siz oturup konuşmadınız mı? Millet ayağa kalktı. Söküm bedeli araba başına 150 lira. Sen cebinden ödemiyorsun, vatandaşın cebinden alıyorsun sen bu parayı ne hakla alıyorsun sen bu parayı? Tepki gelince bakan açıklama yapıyor, ceza yazdırmayı kaldırdık diye. Ceza ödeyenler ne oldu? Onların paralarını iade ediyor musun? Koskoca Türkiye Cumhuriyet Devleti yönetilmiyor, savruluyor.”

BDDK ATAMA BEKLİYOR

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) tablosunu gösteren Kemal Kılıçdaroğlu, “BDDK’nın tablosu bir başkan var bir de üye var. Diğer üyeler 6 üye 5’i yok. Türkiye’nin finans sektörüyle ilgili karar alınacak 1 kişi var yönetim kurulunda. Kanun ne diyor haftada en az 1 kez yönetim kurulu toplanır en az 5 kişiyle toplanır diyor, burada 2 kişi var bir başkan bir üye. Eğer diyor herhangi bir nedenle yönetim boşalırsa deprem olur başka bir şey olur, 1 ayı geçmemek üzere atama yapılır diyor. 5-6 aydır bu böyle devam ediyor. BDDK’ya neden 5-6 aydır atama yapmıyorsunuz? ” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN