BM Genel Sekreteri Ban: Halep'te şiddet yeni bir barbarlık boyutuna taşındı

BM Genel Sekreteri Ban: Halep'te şiddet yeni bir barbarlık boyutuna taşındı

BM Genel Sekreteri Ban, sığınakları tahrip eden bombaların Halep'te kullanılmasının şiddeti yeni bir barbarlık boyutuna taşıdığını belirtti.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, sığınakları tahrip eden bombaların Halep'te kullanılmasının şiddeti yeni bir barbarlık boyutuna taşıdığını belirterek, bu silahları kullanmanın savaş suçu olduğunu söyledi.

Ban, gazetecilere yaptığı açıklamada, Halep'te askeri operasyonların artması ve savaşın başından beri en ağır bombardımanın yaşanması nedeniyle dehşete düştüğünü söyledi.

"BOMBALAR İNSANLARIN SON SIĞINMA NOKTASINI DA TAHRİP EDİYOR"

"Sığınak delici bombaların kullanılması şiddeti yeni bir barbarlık boyutuna taşıdı." diyen Ban, "Okullar ve hastaneler çatışmalar nedeniyle bodrumlarda faaliyet yürütüyordu. Bu bombalar, sıradan insanların son sığınma noktasını da tahrip ediyor. Uluslararası hukuk açık, yoğun nüfusun bulunduğu alanlarda hedef ayırt etmeyen silahların sistematik olarak kullanılması savaş suçudur." dedi.

16-09/25/20160924_2_19233634_14429379

BM Güvenlik Konseyi'nin konuyu değerlendirdiğini hatırlatan Ban, "Taraflar üzerinde etkisi olanlar daha ne kadar bu vahşetin devamına izin verecek? Tüm ilgili taraflara bu kabusu sonlandırmak için daha fazla çalışma çağrısı yapıyorum." diye konuştu.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN