BM İklim değişikliği eylem planı için Biden'ı bekliyor

BM İklim değişikliği eylem planı için Biden'ı bekliyor

Birleşmiş Milletler'in (BM) iklim değişikliğinden sorumlu Genel Sekreteri Patricia Espinosa, küresel iklim değişikliği eylem planını hızlandırmak için ABD Başkanı Joe Biden'ın göreve başlamasını bekliyor.

BM'nin iklim değişikliğinden sorumlu Genel Sekreteri Patricia Espinosa, varlıklı ülkelerin daha yoksul ülkelere vaat ettiği nakit ödemeleri yerine getirmesi için ABD'nin yeni başkanı Joe Biden'ın göreve başlamasını bekliyor.

Yaklaşık 200 ülkenin 2015 yılında küresel iklim krizini durdurmayı taahhüt ettiği Paris anlaşmasını imzalamasının ardından BM, ilk kez iklim zirvesi gerçekleştirecek. Kovid-19 salgını nedeniyle sürekli ertelenen zirvenin Paris anlaşmasının amacına ulaşmak için daha derin emisyon kesintileri yapma taahhüdünde bulunan ülkeler için önemli bir fırsat olacağı ifade ediliyor.

'ABD'NİN GERİ DÖNECEĞİNİNE İNANIYORUM'

İklimden sorumlu Genel Sekreter Espinoza, “ABD, Paris Anlaşması'nın imzalanmasında çok önemli bir rol oynadı. Bu nedenle, ABD'nin Paris anlaşmasına geri döneceğini kesinlikle umuyoruz ”dedi.

Genel sekreter Patricia Espinosa, Reuters'a verdiği demeçte, zirveye yalnızca 10 ay kala, seçilmiş Başkan Joe Biden'ın bu liderliği "çok hızlı" yeniden başlatması gerektiğini söyledi.

Espinosa ayrıca zengin ülkeleri, gelişmekte olan ülkelerin iklim değişikliğiyle mücadelede yardımcı olmak için her yıl 100 milyar dolar dağıtma sözlerini yerine getirmeleri çağrısında bulundu.

Espinoza ayrıca, "Güveni yeniden inşa etmek için bunu en önemli unsurlardan biri olarak görüyorum" dedi.

BİDEN SÖZ VERDİ

Başkan Donald Trump, iklim biliminden şüphe duyup ABD'yi Paris Anlaşması'ndan çekerken, Biden, görevdeki ilk gününde anlaşmaya yeniden katılma ve temiz enerjiye 2 trilyon dolar harcama sözü verdi.

Birleşmiş Milletler ayrıca, ABD'nin önümüzdeki on yılda emisyonları daha hızlı azaltma taahhüdünü bekleyecek. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN