BM'den Cemal Kaşıkçı kararına tepki: Prens Selman soruşturulmadı

BM'den Cemal Kaşıkçı kararına tepki: Prens Selman soruşturulmadı

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı için ülkesinde görülen davada 8 kişi suçlu bulunmuştu. Birleşmiş Milletler olayda parmağı olduğu kanıtlanan Veliaht Prens Selman’ın soruşturulmadığı için karara tepki gösterdi.

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda 2 Ekim 2018’de öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cesedi aradan geçen 2 yıla rağmen bulunabilmiş değil.

Dünya kamuoyu Suudi Veliaht Prensi Selman’ın olaydaki rolünü tartışırken, Suudi Arabistan’daki mahkeme Kaşıkçı’yı katlettikleri iddiasıyla yargılanan 8 kişi hakkında kararını verdi.

BM TEPKİ GÖSTERDİ

Davada, beş kişiye 20 yıl, üç kişiye ise 7 ve 10 yıl arasında hapis cezası verildi. Söz konusu cezalar uluslararası basında geniş yankı bulurken, Birleşmiş Milletler de duruma tepki gösterdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard, Suudi Arabistan’ı cinayetin arkasındaki daha fazla üst düzey yetkiliyi cezalandırmaktan kaçınarak bir “adalet güldürüsü” yapmakla suçladı.

"SELMAN'IN SORUMLULUĞUNA İŞARET EDİLMEDİ"

Callamard, davanın adil ve şeffaf olmadığını, Veliaht Prens Selman’ın cinayetteki sorumluluğuna işaret edilmediğini öne sürdü.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville ise Kaşıkçı cinayeti davasının şeffaflık ve hesap verebilirlik içermediğini ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN