BM'den Çin'e çağrı: Zhang Zhan'ı serbest bırakın

BM'den Çin'e çağrı: Zhang Zhan'ı serbest bırakın

Birleşmiş Milletler, koronavirüs haberleri yaptığı için Çin'de 4 yıl hapis cezası alan bağımsız gazeteci Zhang Zhan'ın serbest bırakılması için çağrı yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Ofisi, Çin'de koronavirüsle ilgili haber yapan tutuklu gazeteci Zhang Zhan'ın serbest bırakılması için çağrı yaptı.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi, sosyal medya üzerinden, gazeteci Zhan'ın serbest bırakılması için Çin'e çağrıda bulundu. BM'nin Çin'e yönelik paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"OLDUKÇA ENDİŞELİYİZ"

"Gazeteci Zhang Zhan'a verilen 4 yıl hapis cezası konusunda oldukça endişeliyiz. Covid-19 ile bağlantılı ifade özgürlüğü üzerindeki aşırı kısıtlamanın bir örneği olarak 2020 boyunca yetkililere davasını açtık ve serbest bırakılması için çağrı yapmaya devam ediyoruz."

Çin'in Vuhan kentinde Covid-19 salgınına yönelik kısa videolar çekerek internette yayınlayan 37 yaşındaki bağımsız gazeteci Zhang Zhan yargılandığı mahkeme tarafından dört yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Şanghay'da görülen mahkemede yargıçlar, blog yazarı Zhan'ın, Vuhan'da salgının ilk görüldüğü dönemlerde yayınladığı videolarla halkı kışkırttığına ve huzursuzluğa yol açtığına hükmetmişti.

Zhang Zhan, yayınladığı kısa videolarda salgının Vuhan kentindeki yayılmasını haberleştirmiş, yetkililerin ihmallerini eleştirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN