BM'den Libya için ilk somut adım: Gözlemci gönderilecek

BM'den Libya için ilk somut adım: Gözlemci gönderilecek

Birleşmiş Milletler, Libya'daki ateşkesin denetlenmesi ve hükümetin kurulabilmesi için ülkeye gözlemci göndermeye karar verdi.

Birleşmiş Milletler, bu yıl Libya'da bir ulusal birlik hükûmeti kurulması amacıyla ülkeye ateşkesi denetleyecek uluslararası gözlemciler yollamaya karar verdi.

The Guardian'a konuşan BM yetkilileri üç aylık ateşkesin çökme tehlikesi karşısında bir ulusal birlik hükûmeti kurulmasına yönelik ilerleme sağlamak için zamana karşı bir yarış içinde olduklarını söyledi. 

İLK DEFA AKTİF BİR ADIM

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, üye ülkelere gönderdiği mektupta bölgesel bloklardan Libya'da ateşkesi ve BM silah ambargosunu denetleyecek adaylar belirlemelerini istedi.

Bu hamleyle BM ilk defa ateşkesi denetlemek için rapor hazırlamak yerine aktif bir adım atmış olacak.

23 Ekim 2020'de imzalanan ateşkes anlaşmasında bütün yabancı askerlerin 3 ay içinde ülkeden ayrılması koşulu kabul edilmişti. BM özel temsilcisi ülkede hâlâ yaklaşık 20 bin yabancı asker ve paralı asker olduğunu ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN