Boğaziçi eylemlerinde bir öğrenciye daha tutuklama

Boğaziçi eylemlerinde bir öğrenciye daha tutuklama

Boğaziçi dayanışma gruplarını yönettiği iddiasıyla gözaltına alınan Mimar Sinan Üniversitesi öğrencisi Beyza Buldağ, ‘halkı kin nefret düşmanlığa tahrik ve suç işlemeye tahrik’ suçlamasıyla tutuklandı.

Mimar Sinan Üniversitesi Sineme ve Televizyon Bölümü öğrencisi Beyza Buldağ, bu sabah saat 05.00 sularında İzmir’deki evi basılarak gözaltına alındı. Buldağ, İstanbul’da getirildikten sonra savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Üniversite öğrencisi Beyza Buldağ, ‘halkı kin nefret düşmanlığa tahrik ve suç işlemeye tahrik’ suçlamasıyla tutuklandı. 

Son tutuklama ile beraber Boğaziçi protestolarına katıldığı için tutuklanan sayısı 9’a yükseldi. 

Evine yapılan baskınla gözaltına alınan Buldağ’ın, Boğaziçi dayanışma gruplarını yönettiği iddia edildi. Buldağ’ın telefonuna ve bilgisayarına el konuldu. Avukatların Buldağ’ın nerede olduğunu bulmak için İzmir Güvenlik Şube’ye gideceği öğrenildi. 

Beyza Buldağ’ın gözaltına alınma sebebinin Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin ’12.Cumhurbaşkanına Açık Mektup’ bildirisini paylaştığı için gözaltına alındığı öğrenildi. 

Üniversite öğrencisi Beyza Buldağ, ‘halkı kin nefret düşmanlığa tahrik ve suç işlemeye tahrik’ suçlamasıyla tutuklandı. 

VALİLİK: PROVAKATİF PAYLAŞIMLAR YAPAN KİŞİ TUTUKLANDI

İstanbul Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Twitter isimli sosyal paylaşım sitesinde yapılan provakatif paylaşımlarla ilgili çalışma yapıldığı aktarıldı. 

Açıklamada "Diriliyoruz, @Diriliyoruz1" rumuzlu hesap kullanıcısı olduğu tespit edilen M.Ü. isimli şahıs İstanbul’da, "Boğaziçi Dayanışması, @boundayanisma" rumuzlu hesap kullanıcısı olduğu tespit edilen B.B. isimli şahıs İzmir ilinde yakalanarak gözaltına alınmış, Bugün mevcutlu olarak sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmışlardır” denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN