Boğaziçi Üniversitesi ile ilgili olaylarda yeni gelişme: 5 kişi gözaltına alındı 3 kişiye yakalama kararı

Boğaziçi Üniversitesi ile ilgili olaylarda yeni gelişme: 5 kişi gözaltına alındı 3 kişiye yakalama kararı

Kadıköy'de Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek vermek için yapılan protesto gösterilerinde polis araçlarına taş attıkları belirlenen 5 kişi gözaltına alındı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek olmak için 2 Şubat Salı günü Kadıköy'de düzenlenen protesto gösterileri sırasında polis araçlarını taşlayan, güvenlik güçlerine direnen, çöp konteynırlarını devirip yakan 8 kişiden 5'i dün gece düzenlenen operasyonla gözaltına alınırken 3 kişi için ise yakalama kararı çıkarıldı. 

Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasından sonra öğrenciler ve öğretim görevlileri protesto gösterileri düzenledi. Rektörün istifa etmesini isteyen öğrenciler ve akademisyenler 2 aydır çeşitli etkinlikler ile Bulu'nun görevinden istifasını isterken son alark Kadıköy Rıhtımı'nda 2 Şubat Salı akşamı protesto gösterileri yapıldı. Gösteriler sırasında polis biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti. Göstericilerde polise taş ile karşılık verirken çöp konteynırlarını devirip yaktı. 

kadikoy-eylemleri.jpg

5'İ YAKALANDI 3'Ü ARANIYOR

İstanbul Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs girişinde 01Şubat 2021 Pazartesi günü yapılan yasa dışı gösterilerde güvenlik güçlerine mukavemet eden bazı şahısların gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla 02 Şubat 2021 Salı günü Kadıköy Rıhtım Meydanı'nda toplanan ve yasa dışı eylem yapan şahıslardan; Emniyet mensuplarının kullandığı araçları taşlayan, güvenlik güçlerine görev yapılmasını engellemek için saldırılarda bulunan, çöp konteynırlarını devirip yakan ve çevreye zarar veren  (8) şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik bugün İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce gerçekleştirilen çalışmalarda; 

Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları doğrultusunda (Y.A.K.), (N.E.), (M.C.D.), (Ö.Ş.), (A.K.) isimli (5) şüpheli şahıs yakalanmıştır. (3) şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

mamoglu-bogazici.jpg

EKREM İMAMOĞLU ÖĞRENCİLER İLE BULUŞTU

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanması sonrası protestolara başlayan Boğaziçili öğrencilerinden oluşan bir grup ile çevrim içi ortamda buluştu. İmamoğlu, öğrencilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Öğrenciler, taleplerini şöyle sıraladı:

Arkadaşlarımız serbest bırakılsın
Öğrencilere polis müdahalesi dursun
Medyada bize uygulanan, fiziksel ve duygusal karalama kampanyası son bulsun
Rektör istifa etsin, rektörlük seçimi üniversite bünyesinde olsun

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN