Boğaziçili öğrenciler elektrik kesintisine rağmen eylemlerine devam etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanması sonrası başlayan eylemlerde dün elektrikler kesildi. Boğaziçili öğrenciler kesintiye aldırış etmeden kararlılıkla eylemlerini sürdürerek, "Işıkları söndürdüler, ışıkları da biz yakacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanması sonrası Boğaziçili öğrencilerin başlattığı protesto eylemleri devam ediyor. 

Dünkü eylemleri kapsamında üniversite kütüphanesinde forum düzenlemek için bir araya gelen öğrenciler elektrik kesintisi ile karşı karşıya kaldı. Fakat eylemlerinde kararlı öğrencileri elektrik kesintisi de durduramadı. Karanlıkta eylemlerine devam eden öğrenciler, eylemlerinin 15'inci gününde olduklarını hatırlattı. 

Forumda konuşan öğrencilerden biri açıklama yaptı. "Bugünün önemi Melih Bulu, başta olmak üzere hiçbir kayyum rektör istifa etmedi" denilen açıklamada, mücadelelerini devam ettirdiklerini söyledi.

"IŞIKLARI DA BİZ YAKACAĞIZ"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Işıkları söndürdüler ışıkları da biz yakacağız. Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek. Arkadaşlarla başta üniversitelerimiz olmak üzere her yerde bu 'kayyumcu zihniyete' karşı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Çünkü haklı itirazlarımız var. Bir önerimiz, teklifimiz var. Çünkü herkesi çağırdığımız bir sözümüz var.

"KAYYUMLAR GİDECEK BİZ KALACAĞIZ"

Biz bu sözümüzü yükseltmeye, üniversitelerden arkadaşlarımızla, hocalarımızla, emekçilerle ve bu çağrıya kulak veren herkesle yolumuzu yürümeye devam edeceğiz. Dün Ankara’da arkadaşlarımız gözaltına alındı. Onların mücadelesi bizim mücadelemiz. Bu mücadelede hep beraberiz. Ve biliyoruz ki biz direniş gösterdikçe., biz bir arada omuz omuza durdukça haklıyız kazanacağız. Üniversiteleri terk etmiyoruz hep buradayız. Kayyumlar gidene kadar biz buradayız. Kayyumlar gidecek biz kalacağız." 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN