Bölgedeki her krizin faturası ilk Türkiye’ye çıkıyor

Bölgedeki her krizin faturası ilk Türkiye’ye çıkıyor

Başbakan Yıldırım, Irak, Suriye, Filistin’de yaşanan istikrarsızlıklarda ilk faturanın hep Türkiye’ye çıktığını söyledi. “Bu faturayı Avrupalı dostlarımıza ödetmemek için büyük çaba sarfediyoruz” diyen Yıldırım “Biz bunu yaparken AB’nin terör örgütlerine kucak açması bizi üzüyor” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da düzenlenen “Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 10. Avrupa Bölge Toplantısı”nda sendika temsilcilerine konuşan Başbakan Binali Yıldırım büyük ekonomik krizin başladığı 2008’den bu yana bölgedeki 51 ülkeden bir bölümünün bu krizi derinden yaşadığını, bazılarının ise daha az etkilendiğini ifade etti. Bölgede yaşanan terör, iç çatışma, nüfus hareketleri, siyasi istikrarsızlıkların artarak bugünlere geldiğini dile getiren Yıldırım, Suriye’deki iç savaş yüzünden milyonlarca kişinin evini terk etmek zorunda kaldığını Türkiye’nin de 3,5 miyon mülteciye ev sahipliğ yaptığını belirtti. Yıldırım “Ancak Türkiye, bütün bunları yaparken, dünyadan da sadece ‘Türkiye iyi işler yapıyor, mültecilere yardım ediyor’ demekten fazlasını beklerdik. Bölgenin, Batı ile Doğu arasındaki farklılıkların azaltılması, sorunların çözüme ulaştırılması bakımından dinamik bir bölge olduğunu belirten Yıldırım, Türkiye’nin burada misyon itibarıyla bir yandan Suriye’de, Irak’ta ve Ortadoğu’da cereyan eden terör faaliyetlerinin Balkanlar’a, Avrupa’ya yayılmasını önlediği gibi, Suriye’de kalıcı barışın tesisi için büyük gayret içinde olduğunu ifade etti. İran’la, Rusya’yla, Avrupa koalisyon ülkeleriyle yoğun çalışma içinde olduklarını dile getiren Başbakan, gerek Irak’ta, Suriye’de gerekse Kudüs’te, Filistin’de her türlü istikrarsızlığın birinci derecedeki faturasını, Türkiye’nin ödediğini vurgulayarak, “Bu faturayı ödüyoruz ama bunu Avrupalı dostlarımıza ödetmemek için büyük bir fedakarlık gösteriyoruz. Bütün bu fedakarlıkların görülmesini beklerken hala sitem dolu sözler yapılması, hala darbenin arkasındaki FETÖ unsurlarına, ülkemizi bölmeye çalışan PKK sempatizanlarına kucak açılması, onlara alan açılması doğrusu bizi üzüyor” diye konuştu.

‘Türkiye aklı selim hareket edecektir’

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkün’de toplanan Bakanlar Kurulu 4 saat sürdü. Bakanlar Kurulu sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklama yaptı. MTV zammının yüzde 40’tan geri çekileceğini ifade etti.

* Hükümet Sözcüsü açıklamalarına şöyle devam etti: Fransa’da Türklere saldırı: Bu saldırıyı, kundaklamayı da şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Fransa hükümetinden ve yetkililerinden bu kundaklamaya karışan, yapan kişilerin çok hızlı bir şekilde tespiti, yakalanması ve yargıya teslim edilmesini beklediğimizi özellikle ifade etmek istiyorum.

* IKBY referandumu: Atılacak adımlar takvimlendirildi. Irak hükümeti ile bu adımlar atılacak. Cumhurbaşkanımız 4 Ekim’de İran’a gidecek. Attığımız her adım iş birliği içinde olacak. Kuzey Irak bölgesine girilecek gibi iddialar var bunlar yorumdan ibarettir. Türkiye aklı selim hareket edecektir.

* Ataşehir’de genç kadına saldırı: Bu saldırıyı gerçekleştiren kişiye ‘insan’ demeye bir insan olarak utanıyorum. Çünkü insanlıktan azıcık nasibini alan birisinin böyle bir saldırıyı gerçekleştirmesi mümkün değildir.

* Melih Gökçek’in istifa iddiası: Ben hükümet sözcüsüyüm. Parti sözcüsü değilim. Bu konuda bilgim yok. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN