Böyle vicdansızlık görülmedi: Yaşlı adamı tuzağa düşürüp 50 koyununu aldılar

Böyle vicdansızlık görülmedi: Yaşlı adamı tuzağa düşürüp 50 koyununu aldılar

Maddi sıkıntı nedeniyle koyunlarını satmak isyenyen Abdullah Zengin isimli yaşlı adam dolandırıcıların kurbanı oldu. 50 koyununu satmak için 37 bin 500 liraya anlaşan yaşlı adam dolandırıcıların kendisini senet vererek kandırdığını ve sadece 2 bin lira ödediklerini söyledi.

Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Saruhanlılar köyünde eşiyle birlikte yaşayan Abdullah Zengin, 50 koyununu satıp borçlarından kurtulmak isterken dolandırıcıların tuzağına düştü. Bin 200 lira kapora alan 75 yaşındaki yaşlı adamı dağ başına terk ederek verdikleri senedi geri alan dolandırıcılar, 36 bin 500 lira yerine 800 TL gönderdi.

Manisa'dan ticaret yapmak için Kütahya'ya geldiğini belirten 3 kişi, Abdullah Zengin'e ulaştı. Maddi zorluklar nedeniyle koyunlarını satmak isteyen Abdullah Zengin'le anlaşan 3 şüpheli, önce bin 200 TL para verip geri kalan parayı da 4 gün içerisinde ödemek koşuluyla senet yaptı.

Ertesi gün 50 koyun ile birlikte Abdullah Zengin'i de alarak Manisa'ya giden şüpheliler, Abdullah Zengin'i bir dağ başında bırakıp verdikleri senedi de elinden alıp kaçtı. Hayatını kurtardığına sevinen Abdullah Zengin, bir şehirler arası otobüse atlayarak köyüne döndü.

50koyunualdilartuzagadusutup.jpg

DALGA GEÇER GİBİ 800 TL YOLLADILAR

Olaydan yaklaşık 1 hafta sonra Abdullah Zengin'i telefonla arayan şüpheliler, “Paranı Gediz Postanesi'ne gönderdik” dedi. Büyük bir mutlulukla postaneye giden Zengin, yaşadığı şokların üzerine adeta bir şok daha yaşadı. Şüpheli şahıslar, 50 koyunun karşılığında geriye kalan 36 bin 300 TL yerine sadece 800 TL gönderdi.

Başından geçenleri anlatan Abdullah Zengin, 50 koyun karşılığında toplamda 2 bin TL aldığını belirtti. Zengin, “Dolandırıcılara 50 koyun verdim. Ertesi gün yükledik koyunları, beni de alıp Manisa'da bir köye gittik. Orada beni körpe bir yerde indirdiler. Koyunların da zaten 20 tanesini kesmişler. Koyunların karşılığında bana bir senet verdiler, senete karşılık bir hafta sonra 800 TL gönderdiler Gediz Postanesi'ne. Uğraştım ama paramı almamın imkanını bulamadım. 50 koyun karşılığında toplamda 2 bin TL para aldım” dedi.

Bu günlerde torunlarının aldığı 6 koyunla uğraşan Abdullah ve Ayşe Zengin çifti, kendilerini dolandıranları bulunması ve mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN