Brexit sonunda gerçekleşiyor: Kaderimiz kendi elimizde

Brexit sonunda gerçekleşiyor: Kaderimiz kendi elimizde

İngiltere bu gece yarısı resmi olarak Avrupa Birliği'nden ayrılacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Başbakan Boris Johnson ise "Britanya'nın kaderi artık kendi ellerinde. Zaman sonunda bizim" dedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson Brexit anlaşmasıyla ilgili "Britanya'nın kaderi artık kendi ellerinde" açıklamasını yaptı.

AFP'nin aktardığı habere göre, Britanya bu gece saat 12.00'yi geçtiğinde Avrupa Birliği'nden ayrılmış olacak. Britanya siyasetinin gündemini 2016 yılından bu yana oluşturan Brexit de bu şekilde son bulmuş olacak. 

TİCARET ANLAŞMASI SONUNDA İMZALANDI

Britanya, 31 Ocak 2019'da hukuken Avrupa Birliği'nden ayrılmış ancak aylar süren ticaret anlaşması görüşmeleri nedeniyle geçiş dönemi beklemede kalmıştı. Brexit sonrası Britanya ve Avrupa Birliği arasındaki ticareti belirleyen anlaşma dün iki tarafın da imzalamasıyla resmiyete kavuştu. 

Geçiş dönemi sona erdiğinde serbest geçiş sona erecek. Britanya ve AB arasında gümrük ve sınır kontrolleri yıllar sonra geri gelecek. 

"ZAMAN SONUNDA BİZİM"

Britanya Başbakanı Boris Johnson, Britanya'nın resmi ayrılığından önce yaptığı açıklamada "Britanya'nın kaderi artık kendi ellerinde. Zaman sonunda bizim" dedi. 

Avrupa Birliği, Brexit'le birlikte 66 milyon insan ve 2.85 milyar dolar kaybetti. Brexit'in diğer Avrupa ülkelerinde de ayrılma adımları başlatması endişesi oluştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN