'Bu hastalar nasıl nefes alabiliyor?' İşte virüsün akciğere verdiği zarar

Dünya genelinde yaklaşık 1,5 milyon kişinin ölümüne neden olan koronavirüsün, akciğerde yarattığı tahribata dikkat çeken Bilim Kurulu Üyesi Sema Turan, "Tomografileri gördüğümüzde 'Bu hastalar acaba nasıl nefes alabiliyor?' diyoruz" dedi.

İlk olarak Aralık 2019'da Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan, kısa süre sonra da tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) şu ana kadar toplam 1 milyon 465 bin 919 kişinin ölümüne neden oldu. Virüsün en büyük tehlikesi ise akciğerlerde yarattığı tahribat.

covid-19un-akcigerdeki-hasari-tomografi-goruntulerinde-2400-dhaphoto2.jpg

KORONAVİRÜSÜN AKCİĞERDEKİ HASARI TOMOGRAFİDE

Ankara Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı ve Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Sema Turan, koronavirüsün akciğerde yarattığı tahribata dikkat çekerek, "Virüsün şiddeti devam ediyor. Yarattığı akciğer hasarı inanılmaz" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

'BU HASTALAR ACABA NASIL NEFES ALIYOR?'

"Bir yoğun bakım hekimi olarak söyleyebilirim ki gördüğümüz akciğer filmleri ve tomografileri olayın şiddetinin oldukça fazla olduğunu ve bu hasta gruplarının da zannedildiği gibi çok ileri yaş olmadığını; yaşamı içerisinde aktif yaşamını devam ettiren bireylerin de çok ağır klinik tablolarla bize başvurduğunu söylemek zorundayım. Hastanın akciğer tomografileri ve filmlerini gördüğünüz zaman 'Bu hastalar acaba nasıl nefes alabiliyor?' diyebileceğiniz görüntüler. Bizim halkımızdan tek beklentimiz kurallara uysunlar ve yoğun bakıma ihtiyaç duyulmasın; yoğun bakım ortamı gerçekten zor bir ortam, hastalar için de çok sıkıntılı bir yer. Kendilerinin buna ihtiyaç duymamaları için kısıtlamalara uyulmasını tavsiye ediyorum" diye konuştu. 

bilim-kurulu-uyesi-turan-virusun-akciger-hasari-inanilmaz-3651-dhaphoto1.jpg

 

TÜRKİYE'DE SON DURUM

 

Türkiye'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı geçen hafta sıkılaştırılan tecrit önlemlerine rağmen günlük ölüm sayıları art arda yedinci günde de artış kaydederek rekor kırdı. Sağlık Bakanlığı verilerine göre pazar günü salgında 185 kişi hayatını kaybetti. Günlük ölüm sayısı salgın başından bu yana en yüksek seviyeye çıkarken, salgının ilk zirveyi yaptığı Nisan ayındaki seviyenin yüzde 45 üzerini görmüş oldu. Vaka sayısı Cumartesi günü 30 bin 103'e yükselerek salgın başından bu yana en yüksek seviyeye çıktıktan sonra dün 29 bin 281 olarak gerçekleşti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN