Bu işlemciler ‘çekirdekte’ sınır tanımıyor!

Bu işlemciler ‘çekirdekte’ sınır tanımıyor!

Mikroçip üreticisi AMD, 12 çekirdekli işlemcilere sahip dizüstü bilgisayarlar ile pazarın hakimi Intel’in karşısına daha güçlü şekilde çıkmaya hazırlanıyor.

Tayvan’da düzenlenen dünyanın en önemli teknoloji fuarlarından Computex 2015’te, mikroçip üreticisi AMD’den sansasyonel bir haber geldi! ABD merkezli şirket, 12 çekirdekli yeni A serisi işlemcilerini tanıttı. Üstelik bu işlemciler, erişilebilir fiyatlı dizüstü bilgisayarlar seçeneklerinde kullanılacaklar…

Daha iyi görsel ve grafik performans için geliştirilen işlemciler, 4 işlemci ve 8 grafik çekirdeği bütünleşiği şeklinde geliyorlar. Yeni işlemciler, HEVC / H.265 codec'i destekliyorlar. Bu sayede özellikle video streaming konusunda etkili bir seçenek olunması hedefleniyor. Bu özellikler pazarda bir ilk. Ek olarak yeni işlemciler, Heterojen Sistem Mimarisi (HSA) 1.0 ile uyumlu tasarım ve ARM TrustZone kapasiteli yüksek performanslı APU gibi özelliklere de sahipler. 

Ayrıca AMD, yeni işlemcilerinin takılı olduğu dizüstü bilgisayalarlarda Full HD çözünürlükte Dota 2 oynanabildiğini iddia ediyor. Hareket kontrolü desteğinin de yeni işlemcilerde bulunduğu belirtiliyor. Bu işlemcilerin ileri seviye bilgisayarlarda sunulmadığını da belirtelim...

15-06/03/ekran_resmi_2015-06-03_07_30_13.jpg

Intel ile rekabet edebilecek mi?

Giriş ve orta seviye dizüstü bilgisayarlar için geliştirilen Carrizo kod adlı, altıncı nesil işlemciler, AMD’nin Intel ile zorlu yarışında ne denli etlili olur bilinmez ama hali hazırdaki dizüstü bilgisayarların yüzde 90’ında Intel marka işlemcilerin kullanıldığı görülüyor. Intel’in özellikle ileri seviye dizüstü bilgisayarlarda büyük ağırlığının olduğu görülüyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN