Bu paralarla Afrika doyar!

Bu paralarla Afrika doyar!

NBA’de ‘free agency’ çılgınlığı yaşanıyor. Serbest kalan yıldızlara uçuk teklifler yapan kulüpler, şu ana kadar oyunculara 2 milyar 900 milyon dolar harcadı. En düşük maaş ile bir takımla anlaşan isim Mbah a Moute oldu. Clippers’a imza atan Moute, Fenerbahçe’nin yeni transferi Neustadter, Beşiktaşlı Cenk Tosun gibi isimlerden daha çok kazanacak!

[Karar]

HASAN ALPEREN DELİBAŞ

Dünyanın en çok takip edilen, belki de bundan dolayı ekonomisi hat safhalarda olan Amerikan Basketbol Ligi (NBA), bu sezon adeta ‘altın’ çağını yaşıyor. Birçok sansasyon yaratan transferlerin yaşandığı NBA’de bu sezon dile kolay 3 milyar dolardan fazla para harcandı. Her gün ‘NBA free agency’ kapsamında onlarca oyuncu takımlarla el sıkışıyor ve milyon dolarlık sözleşmelere imza atıyor.

Serbest transferlerin en önemlisi Kevin Durant oldu. Oklahoma City Thunder’dan Golden State Warriors’a transfer olan Durant, 2 yıl için 54.5 milyon dolar alacak. Durant’ten sonra en çok ses getiren Mike Conley hamlesi oldu. Conley, 5 yıl için 153 milyon dolara Memphis Grizzlies’ta kalmayı kabul etti. Bu, NBA’in en büyük kontratı olarak da tarihe geçti.

16-07/12/13krr17durant.jpg

EN UCUZU 2 MİLYON DOLAR

NBA free agency’nin 1 hafta sonrasında tam 2 milyar 900 milyon dolar kadar ‘büyük’ paralar toplandı. Bu paralar 10 gün sonunda ise 3 milyar doları aştı. Üstelik transfer döneminin bitmesine 2 aydan fazla var... Olayın bir başka boyutu da, bu ‘inanılmaz’ sözleşmelere imza atan oyuncuların normalde aşırı para kazandığını düşündüğümüz futbolculardan daha fazla kazanıyor olması! Bu sezon, Clippers’ın kadrosuna kattığı Mbah a Moute’ye 2 milyon euro vermeyi kararlaştırdı. Serbest transferler arasında en düşük ücreti alacak olan Moute, 1.8 milyon euro alan Fenerbahçe’nin yeni transferi Roman Neustadter ve Beşiktaş’ın golcüsü Cenk Tosun’dan daha fazla kazanıyor. Bu durum da, NBA’in nasıl büyük bir sermayaye sahip olduğunu gözler önüne seriyor.

16-07/12/resimid_3733717.jpg

DRAYMOND GREEN'E HAPİS ŞOKU

Golden State Warriors’ın yıldız oyuncusu Draymond Green, tatil için gittiği memleketi Michigan’ın East Lansing kentinde bir kavgaya karıştığı için tutuklandı. Polis kaynaklarından alınan bilgilere göre 26 yaşındaki Green, gittiği bir restaurantta gürültü yaptığı için tartıştığı bir kişiye tokat attı. Taraflar birbirinden davacı olurken Green gözaltına alındı. Warriors Kulübü’nden yapılan açıklamada olay teyit edilirken, konuyla ilgili ayrıntılı açıklamanın daha sonra yapılacağı belirtildi. Green geçen sezon 81 maçta 14 sayı, 9.5 ribaunt ortalamalarıyla oynarken ABD Milli Takım kadrosuna da alınmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN