Bülent Arınç ne dedi? Neden sözleri gündem oldu? İşte gündeme damga vuran polemik

Bülent Arınç ne dedi? Neden sözleri gündem oldu? İşte gündeme damga vuran polemik

TBMM eski Başkanı ve YİK üyesi Bülent Arınç’ın Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile ilgili sözleri gündem oldu. Siyaset gündemine damgasını vuran Bülent Arınç’ın açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da çok net tepki gösterdi.

Arınç’ı, ‘Fitne ateşi’ yakmakla itham eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiç kimsenin şahsi açıklamalarının AK Parti’yle ilişkili hâle getirilemeyeceğini söyledi. Bülent Arınç da bu sözlere çok kırıldığını ve Erdoğan’ın kendisini rencide ettiğini söylerken, YİK üyeliğinden de istifa ettiğini açıkladı.

BÜLENT ARINÇ NE DEDİ?

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında söylediği sözlerle gündeme oturdu.

HaberTürk ekranlarında katıldığı programda, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tahliye olabileceğini ve Gezi olaylarından dolayı yargılanan iş insanı Osman Kavala'nın tutuklu kalmasına hayret ettiğini ifade eden Bülent Arınç, Demirtaş ile ilgili açılan 30'dan fazla davadan dolayı Kasım 2016 yılından beri tutuklu olduğunu, Kavala’nın ise 2013’teki Gezi Parkı protesto eylemleriyle alakalı dava dâhilinde Kasım 2017 yılında tutuklandığını kaydederek, Kavala’nın bu davadan beraat etmesine rağmen hakkında açılan başka bir soruşturma sebebiyle tutukluluğunun devam ettiğini anımsattı..

Demirtaş’la ilgili, tutukluluğun cezaya dönüşmemesi gerektiğini ifade eden Bülent Arınç, Demirtaş’la 1-2 defa görüştüklerini belirterek, cezaevlerinde isyanların, açlık grevlerinin olduğunu, kendisini tanımak ya da onu yargılamak adına onun yazdığı 'Devran' adındaki kitabı okuduğunu ve herkese okumayı tavsiye ettiğini söyledi.

2019’da basılan bu kitabın Demirtaş olmasa bile Kürtler ve Kürtlerin yaşadığı travmalar üzerine kafalar çok şeyler değiştireceğini söyleyen Arınç, Kavala'nın tutukluluğu ile ilgili de iddianameyi okuduğunu söyleyerek, hâlâ tutuklu kalmasına hayret ettiğini ifade etti. Kavala’nın tahliye edilmesi gerektiğini öne süren Arınç, bu iddianameleri okuduğunda, ‘Çocuk bile yazmaz bunu’ dediğini kaydederek, cübbeyi giyesi geldiğini ve bu insanların çıkması gerektiğini savundu.

Bülent Arınç; kendisinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün adaletten yana olduklarını ve adil yargılama istediklerini fakat hâkimlerin yanlış yaptığını iddia etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ARINÇ’A TEPKİ

YİK üyesi Arınç’ın sözlerine tepki gösteren Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendileriyle asla ilgisi olmayan kimselerin bireysel açıklamalar ile reform gündemine yapılan vurguların bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını vurgulayarak, Bülent Arınç’ı kastederek, hiç kimsenin şahsi açıklamalarının hükûmetle, partiyle ilişkili hâle getirilemeyeceğini söyledi. 

Yakınlarında bulunanların teröre bulaşmış, terörle el ele kol kola yürüyenlerle temasta olamayacağını kaydeden Erdoğan, yüzlerce insanın, Yasin Börülerin ölümüne sebep olanların hiçbir zaman Erdoğan tarafından, dava arkadaşları tarafından savunulamayacağını belirtti.

bulent-arinc-ne-dedi-neden-sozleri-gundem-oldu-iste-gundeme-damga-vuran-polemik.jpg

ARINÇ: CUMHURBAŞKANI BENİ RENCİDE ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinin ardından açıklama yapan Arınç, duygusal bir insan olduğunu söylerken, Erdoğan’ın sözlerinin kendisini rencide ettiğini anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok ağır bir konuşma yaptığını öne süren Arınç, istifa iddialarına da yanıt verdi. Bu iddiaların şu an için doğru olmadığını belirten Arınç, başkaları gibi Instagram’dan Twitter’dan istifa etmeyeceğini kaydederek, Erdoğan’la görüşmeyi beklediğini belirtti.

ARINÇ, AK PARTİ’DEN İSTİFA EDECEK Mİ?

Gazeteci Murat Çelik'in sorularını cevaplayan Bülent Arınç, ‘AK Parti’den neden istifa edeyim?’ Derken, YİK üyeliğinden ayrılabileceği sinyalini verdi.

bulent-arinc-ne-dedi-neden-sozleri-gundem-oldu-iste-gundeme-damga-vuran-polemikk.jpg

BAHÇELİ’DEN TEPKİ

Arınç’ın Kavala ile terörist Demirtaş'a güzellemeler yapmasını çarpıklık, ahmaklık olarak niteleyen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Arınç’ın Kavala ve Demirtaş’ın serbest bırakılmalarını istemesinin ihanete yataklık, suça iştirak olduğunu iddia etti.

BÜLENT ARINÇ YİK ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETTİ

AK Parti'yi desteklemeyi sürdüreceğini söyleyen Bülent Arınç, Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği görevinden ayrıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın YİK Üyeliği görevinden ayrılma talebinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildiğine yönelik açıklama yaptı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN