Bülent Kuşoğlu: Genç seçmeni anlamayan siyasetten de silinir

Bülent Kuşoğlu: Genç seçmeni anlamayan siyasetten de silinir

CHP’nin merkez sağ kökenli vekili Bülent Kuşoğlu, referandumun ardından siyasette yeni bir dönem başladığını belirterek “Kartlar yeniden dağıtılmıyor, masa değişiyor. Artık Türkiye’de sağ-sol yok. 40 yaş altı seçmeni okuyamayan başarılı olamaz” dedi.

EROL METİN/ANKARA

CHP’deki olağanüstü kurultay tartışmalarına farklı bir açıdan yaklaşan Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı sistemiyle Türkiye siyasetinde yeni bir dönem başladığını, öncelikle yeni siyasetin kurallarının kavranması gerektiğini söyledi. CHP’nin merkez sağ kökenli vekili Kuşoğlu, bu geçiş sürecinde partisinin kısır tartışmalarla meşgul edilmesini doğru bulmadığını belirtti. Siyasette temel değişikliklere ihtiyaç olduğunu kaydeden Kuşoğlu, “Yani iş genel başkan değişikliğiyle, birkaç genel başkan yardımcısının değişmesiyle, bakanların bazılarının değişmesiyle ilgili değil. Bu kadar basit olsa değişiklik hemen yapılsın” dedi. Referandumda çok farklı kesimlerin bir araya gelebildiğinin görüldüğüne dikkat çeken Kuşoğlu, şöyle devam etti: “Artık Türkiye’de sağ-sol yok. Geçmişin kavramları yok. Artık yeni kavramlarla konuşmamız lazım. Bana göre kartlar yeniden dağıtılmıyor, masa değişiyor. Bu yeni dönemi en hızlı görebilen, okuyabilen parti başarılı olur. Bugün AK Parti de, CHP de bunu okuyamazsa biter. Ne kadar oy aldığı hiç önemli değil. Birileri gelir bu boşluğu doldurur. Şimdi insanların siyasetten beklentileri daha farklı. Herkes kendi kafasındaki özgür düşünceyi ifade etmek, onun siyasetini yapmak istiyor. Öyle bir ortamın oluşması lazım.”

Yeni sistemin siyasi partileri çok önemli kılmadığını belirten Kuşoğlu, “Belirleyici partiler olmayacak. Bireyler daha fazla önem taşıyacak. Siyaset içerisindeki belli gruplar daha fazla etkili olabilecek. Amerikan sistemine o bakımdan biraz daha yakın olabilecek” ifadelerini kullandı. Yeni siyaset kurallarına göre kadroların oluşacağını vurgulayan Kuşoğlu, seçmenin yüzde 60’ının 40 yaşın altındaki gençlerden oluştuğuna işaret ederek, “O kadroların siyasette de olması lazım. Onlar sağı-solu, bildiğimiz kavramları bilmiyorlar. O kavramlarla konuşmuyor çoğu. Bunu görmemiz lazım” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN