Burhanettin Kocamaz’ın DP’den adaylığı kabul edildi

Burhanettin Kocamaz’ın DP’den adaylığı kabul edildi

Evrakının geç teslim edilmesi nedeniyle İYİ Parti’den aday olamayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın, dün Demokrat Parti’den (DP) Büyükşehir adayı olarak yaptığı başvuru İl Seçim Kurulu tarafından kabul edildi.

İl Seçim Kurulu, 31 Mart yerel seçimlerinde Mersin’den aday olacak isimlerin listesini seçim kuruluna astı. İl Seçim Kurulu’nun listesinde, Burhanettin Kocamaz DP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak yer aldı. 

İYİ PARTİ'DEN ADAY OLAMAMIŞTI

MHP’den aday gösterilmeyince partiden istifa ederek İYİ Parti’ye geçen ve Mersin Büyükşehir Adayı olan Kocamaz, 19 Şubat’ta evrakının İYİ Parti tarafından yetkilendirilen kişiler tarafından İl Seçim Kurulu’na geç verilmesi üzerine aday olamamıştı.

Bunun üzerine aday olma formülleri ortaya atılmış ve çözüm DP’de bulunmuştu. Ankara’da yapılan görüşmelerin ardından Kocamaz, dün Mersin’e gelerek başvuru evrakını, DP Mersin İl Başkanı Tural Kadızade ile birlikte bizzat İl Seçim Kurulu’na teslim etmişti. 

MERSİN/İHA


 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN