Buzulların erime hızı 2003’ten bu yana dört kat arttı

Buzulların erime hızı 2003’ten bu yana dört kat arttı

Grönland’da buzulların erime hızı 2003’ten bu yana dört kat arttı. Erimenin, güneybatı Grönland’ın da deniz seviyesinin yükselmesine katkıda bulunduğu ortaya çıktı.

Yapılan bir araştırma, 2002 yılından 2016 yılında kadar Grönland’ın her yıl 280 milyar ton buz kaybettiğini ortaya çıkardı. Bu miktarın deniz seviyesini 0,75 milimetre yükselttiği kaydedildi.

Yeni bir araştırma ise 2003-2016 yılları arasında Grönland buzullarının bilim adamlarının önceki tahminlerinden de hızlı eridiğini ortaya çıkardı.

Bilim adamları eriyen en büyük büz kütlesinin Grönland adasının güneybatı bölgesinde yer aldığını belirtti. Daha önce kıyı şehirlerine tehlike oluşturacağı düşünülmeyen erimenin, güneybatı Grönland’ın da deniz seviyesinin yükselmesine katkıda bulunduğu ortaya çıktı.

Ohio Üniversitesinin yaptığı araştırmaya ait raporu yazan Michael Belvis, “Şimdi bizim yapabileceğimiz tek şey küresel ısınmayı yavaşlatma çalışması olacaktır. Görülebilir gelecekte deniz seviyelerinin gittikçe artan bir hızda yükseleceğini göreceğiz” dedi.

OHIO/İHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN