Bylock kullanan öğretmenlere operasyon: 11 kişi gözaltına alındı

Bylock kullanan öğretmenlere operasyon: 11 kişi gözaltına alındı

Elazığ’da, Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, 11 öğretmen gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün haberleşme sistemi olan ‘Bylock’u kullandığı belirlenen 20 öğretmen hakkında yakalama kararı verildi. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bugün sabah saatlerinde Elazığ merkezde 20 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 11 şüpheli öğretmen gözaltına alındı.

OPERASYON DEVAM EDİYOR

Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 2’si kadın 11 şüpheli ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’ne götürülürken, 9 öğretmenin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Öğretmenlerden bazılarının örgütte ’abi’ pozisyonunda olduğu ve hepsinin de örgüte ait ‘Bylock’ programını kullandığı öğrenildi.

Elazığ’da FETÖ soruşturması kapsamında 199 öğretmen açığa alınmıştı. Operasyonla ilgili soruşturma sürüyor.

ELAZIĞ/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN