Cahit Bağcı kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte kariyeri...

Cahit Bağcı kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte kariyeri...

Eski AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Cahit Bağcı, 2007-2015 yılları arasında TBMM'de 3 dönem milletvekilliği yaptı. Bir dönem Başbakan Başmüşavirliği görevinde de bulunan deneyimli siyasetçi, eğitimini sosyoloji üzerine tamamladı. İşte, Cahit Bağcı biyografisi...

Eski AK Parti Milletvekili Cahit Bağcı, Azerbaycan Bakü Büyükelçisi olarak atandı. Bağcı, bu karar sonrası Twitter hesabından paylaştığı teşekkür mesajında, "Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Daimi Üyeliği görevinden dost ve kardeş ülke Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye Büyükelçi olarak atandım. Bizi bu onurlu ve şerefli görevlere layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ederim. Destekleri için Dışişleri Bakanımız sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na çok teşekkür ederim. Köklü dostluk ve kardeşlik ruhuyla ve aşk ile bir işçi arı gibi çalışacağız" ifadelerini kullandı.

2021-04-03-193022.jpg

CAHİT BAĞCI'NIN HAYAT HİKAYESİ

25 Haziran 1964 tarihinde Çorum'un Osmancık ilçesinde dünyaya geldi.

Lisans eğitimini ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünde tamamladı. Yüksek lisans eğitimini ODTÜ Sosyoloji bölümünde, doktorasını İngiltere'de Manchester Üniversitesi'nde bitirdi.

Cahit Bağcı, 1988 yılında Devlet Planlama Teşkilatı Sosyal Planlama Başkanlığında çalışmaya başladı. 1993 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde araştırma görevlisi oldu.

İngiltere'de Manchester Üniversitesi Türk Öğrenci Derneği'ni kurdu. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyoloji bölümünde yardımcı doçent ve Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı.

CAHİT BAĞCI'NIN KARİYERİ

Van İli Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulu Üyesi ve Raportörlüğü görevinde bulundu. Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezinde koordinatörlük ve Müsteşarlık müşavirliği görevini yürüttü.

Bir süre AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Cahit Bağcı, 2016 yılında Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir. 

2007 genel seçimleri, 2011 genel seçimleri ve 23 Haziran 2015 genel seçimlerinde AK Parti'den Çorum milletvekili seçildi. TBMM 24. Dönem Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu'nda yer aldı.

Cahit Bağcı, 2 Nisan 2021 tarihinde Azerbaycan Bakü Büyükelçiliği'ne atandı.

eyaoqhwwuaabaln.jpg

ÖZEL YAŞAMI

1964 doğumlu olan Cahit Bağcı, 2021 yılı itibarıyla 57 yaşındadır.

Çok iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca ve Arapça bilmektedir.

Cahit Bağcı evli ve üç çocuk babasıdır.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @cahitbagc, Twitter'da @CahitBagci kullanıcı adıyla yer almaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN