Çamlıca Camii’nin halıları serilmeye başlandı

Çamlıca Camii’nin halıları serilmeye başlandı

Yapımına 5 yıl önce başlanan Çamlıca Camii’nin 17 bin metrekarelik halıları serilmeye başlandı. Caminin tamamlanan kaba inşaatı İstanbul Boğazı ile havadan çekilen görüntüsü kendine hayran bıraktı.

6 Ağustos 2013 yılında temeli atılan Çamlıca Camii’nin 5 yıldır süren inşaatında sona doğru yaklaşılıyor. Caminin içerisinde ince işçilikleri yapılırken, halıları da serilmeye başlandı.

Caminin inşaatının son durumu ise havadan görüntülendi. Havadan çekilen görüntülerde caminin siluetinin tamamen oluştuğu görülürken işçilerin de avlu içinde ve dışarısında ince işçiliğe devam ettikleri görüldü.

Caminin avlusunda ise kubbelerin içini süsleme çalışmaları yapılıyor. Caminin içerisinde devasa avize tamamen yerleştirildi. Bir yandan duvarlardaki süslemeler yapılırken bir yandan elektrik kabloların bağlantıları yapılıyor. Caminin içerisine yer alan 17 bin metrekarelik halının desenleri cami için özel olarak üretildi. Halıların altında maksimum 22 dereceye kadar çıkabilen ısıtıcı sistemler bulunuyor.

18-11/03/0eedf376-47a2-42a8-85e4-6e641f010f34

ÖZEL ÜRETİLMİŞ 17 BİN METREKARELİK HALI

Halıların serme işlemlerinin başladığını ifade eden Çamlıca Cami Dernek Başkanı Ergin Külünk, “Yüzde yüz yün ve aktibakteriyel özelliği olan, desen sadece Çamlıca Camii için özel üretilmiş 17 bin metrekarelik bir halıdır. Halı serme işlemleri sırasında eş zamanlı olarak caminin içerisindeki elektrik, aydınlatma, akustik ve güvenlik gibi her türlü ekipmanın testini yapmaya başladık. Halıların tamamen serilmesi 1 ayı geçecek bir süre olduğunu tahmin ediyoruz. Halıların desenlerin eşleştirilmesi kenarlarının ayarlanması biraz zaman alacaktır” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL/İHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN