Can Dündar'a "MİT TIR'ları" davasında verilen hapis cezasının gerekçesi açıklandı

Can Dündar'a "MİT TIR'ları" davasında verilen hapis cezasının gerekçesi açıklandı

Can Dündar'a "MİT TIR'ları" davasında verilen hapis cezasının gerekçesi açıklandı. Sanıkların tutuklanması, Can Dündar'ın "Tutuklandık" kitabı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davaya müdahil olması deliller arasında yer aldı

Can Dündar'a "MİT TIR'ları" davasında "casusluk" ve "terör örgütüne yardım etmek" suçlamasıyla verilen 27 yıl 6 ay hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı.

T24'te yer alan habere göre, Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a "MİT TIR'ları" davasında "casusluk" ve "terör örgütüne yardım etmek" suçlamasıyla verilen 27 yıl 6 ay hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı. Cezaya dayanak olarak gösterilen "deliller" arasında sanıkların tutuklanması, Can Dündar'ın "Tutuklandık" kitabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davaya müdahil olması da yer aldı.

Gerekçeli kararda, hapis cezasına dayanak olarak gösterilen deliller, şöyle sıralandı:

  1. Tanık beyanları
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlık ile MİT Müsteşarlığının müdahillikleri
  3. Olayın kamuoyuna duyurulması
  4. Mahkemece verilen erişim ve yayın yasağı
  5. Soruşturmada sanıkların tutuklanmaları
  6. Gazete nüshaları
  7. Anayasa Mahkemesinin sanıklar tarafından yapılan bireysel başvuruya dair kararının "kişi özgürlüğü ve güvenliği" hakkı yönünden incelenmesi
  8. MİT'in 6 Şubat ve 27 Mart 2014 tarihli yazıları
  9. Telefonların baz incelemeleri
  10. İstanbul Emniyet Müdürlüğünün 12 Ocak 2016 tarihli yazısı
  11. Dosyaların birleştirilmesi
  12. Can Dündar'ın ev satışıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 21 Mart 2016 tarihli yazısı
  13. Can Dündar'ın "Tutuklandık" isimli kitabı
  14. Yargıtay 16. Ceza Dairesinin 8 Mart 2018 tarihli kararı
  15. Suriye Arap Cumhuriyeti Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği tarafından Güvenlik Konseyi Başkanı ve Genel Sekreterine sunulan 5 Haziran 2015 tarihli, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini şikayet eden ve Yargıtay 16. Ceza Dairesi Başkanlığı ile Dışişleri Bakanlığından temin edilen, Türkiye'nin BM'ye şikayet edilerek savaş suçlusu olarak gösterilmeye çalışıldığı özdeş mektup.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN