Canberra'da 104 gün sonra koronavirüs vakası

Canberra'da 104 gün sonra koronavirüs vakası

Avustralya'nın başkenti Canberra'da 104 gün sonra yeniden koronavirüs vakası görüldü.

Avustralya Başkent Bölgesi (ACT) Sağlık Müsteşarı Dr. Kerryn Coleman, düzenlediği basın toplantısında, 9 Ekim’de yurt dışından Canberra’ya dönen 70’li yaşlardaki erkek diplomata yeni tip koronavirüs (Kovid-19) teşhisi konulduğunu açıkladı.

Diplomatın Sydney üzerinden başkente geldiğini belirten Dr. Coleman, "Sydney Uluslararası Havaalanı'na indi ve özel bir araçla yolda mola vermeden Canberra'ya gitti." ifadesini kullandı.

ACT’de toplam 113 kişi virüse yakalanmış, 3 kişinin hayatını kaybettiği bölgede aylardır can kaybı olmamıştı. 

Öte yandan, ülkede salgın başladığından bu yana virüse yakalanan 27 bin 458 Avustralyalıdan 24 bin 995’i sağlığına kavuştu.

Halen 240 aktif vakanın bulunduğu ülkede, 817’si virüsün merkezi haline gelen Victoria eyaletinde olmak üzere, NSW’de 53, Tazmanya'da 13, Batı Avustralya'da 9, Queensland'da 6, Güney Avustralya'da 4, Avustralya Başkent Bölgesi'nde 3 kişi hayatını kaybetmişti.

YENİ ZELANDA'DA 2 KİŞİYE TEŞHİS KONDU

Yeni Zelanda Genel Halk Sağlığı Direktörü Dr. Ashley Bloomfield, yurt dışından dönen 2 kişide Kovid-19 tespit edildiğini bildirdi.

Ülkedeki toplam 58 aktif vakanın tamamının karantinada olduğunu belirten Dr. Bloomfield, hastanelerde virüs tedavisi gören kimse bulunmadığını kaydetti.

Yeni Zelanda’da, virüse yakalandığı belirlenen 1914 kişiden 1831’i sağlığına kavuşmuş, 25 kişi hayatını kaybetmişti.

MEBLBOURNE'DE ÖNLEMLER HAFİFLETİLMİŞTİ

Avustralya’da Kovid-19'un merkezi haline gelen Victoria eyaletinin başkenti Melbourne’daki sıkı yasaklar, geçtiğimiz gün kısmen hafifletilmişti.

Kovid-19’un en fazla can kaybı ve vaka sayısına neden olduğu Victoria Eyaletinin Başbakanı Daniel Andrews, Melbourne’de düzenlediği basın toplantısında eyaletteki yeni vaka sayıları ve esnetilen yasaklarla ilgili açıklamada bulunmuştu.

Son 24 saatteki testlerde 2 kişiye daha virüs tanısı konulduğunu açıklayan Başbakan Andrews, Melbourne kentindeki Kovid-19 yasaklarını ortadan kaldıracak yol haritası kapsamında kısmen gevşetilen yasakların, gece yarısından itibaren yürürlüğe gireceğini söylemişti.

Eyalette günlük 725’e kadar çıkan yeni vaka sayılarının tek haneli rakamlara düşmesine katkıda bulunan vatandaşlara ve kurumlara teşekkür eden Andrews, evden alışveriş ve egzersiz yapmak için çıkanlara uyguladıkları 2 saat dışarda kalma sınırlamasının tamamen kaldırıldığını, 5 kilometre yasağının da 25 kilometreye çıkartıldığını duyurmuştu.

Yasaklardaki esnetmeler kapsamında, ev ziyaretlerinde aynı evden 5 kişinin bir başka evi ziyaret etmesine izin verilirken, halka açık alanlarda iki evden toplam 10 kişinin bir araya gelmesine izin çıktı.

Tenis kortları, golf sahaları ve kaykay parkları gibi açık hava sporlarının yapıldığı alanlar yeniden açılırken, berberler ve kuaförler Kovid-19 güvenlik planı uygulayarak müşterilerine hizmet verebilecekti.

Öte yandan Melbourne’daki vaka sayılarını yakından takip edeceklerini vurgulayan Andrews, eğer yeni vaka sayıları beklenildiği gibi kontrol altına alınabilirse, 1 Kasım’da daha fazla esnekliğe gideceklerini söylemişti.

VATANDAŞLARI DA SEVİNDİRDİ

Melbourne'da aylardır uygulanan sıkı yasakların esnetilmesinden memnuniyet duyduğunu belirten vatandaşlardan Harris Behich, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yasakların hafifletilmesi iyi bir şey, Melbourne’de de iyi gidiyoruz. Biliyorsunuz ki kısıtlamaların azaltılması iyi bir şeyler başardığımızı gösteriyor." ifadelerini kullamıştı.

Melbourne’deki yasaklarla ilgili görüşlerini aktaran Türk vatandaşlarından Mustafa Yokuş, kilometre sınırının uzatılmasının iyi olacağını belirterek, "En azından böyle bir balık tutma falan olsa fevkalade olacak." demişti.

Serbest dolaşamamanın getirdiği baskıdan rahatsızlandığını dile getiren Erdal Ümit Gögeç, "Yasakların başlamasından iki gün sonra kendimi hastanede buldum. Koronavirüsten dolayı 3 aydır bu hastalığı çekmeye başladım, stres ve depresyon hapı içiyorum." değerlendirmesinde bulunmştu.

Lütfü Balcı’da, "Hafifletilmesini istiyoruz. Türkiye’ye 2-3 milyon turist geliyor bir şey olmuyor, buraya turist gelmiyor, hiç kimse yok, başka ne diyebilirim ki bunalım geçiriyoruz." diye konuşmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN