Casusluk romanlarının ustası John Le Carré hayatını kaybetti

Casusluk romanlarının ustası John Le Carré hayatını kaybetti

Soğuk Savaş dönemi casusluk romanlarıyla tanınan ve dünya çapında okur kitlesine sahip olan İngiliz yazar John Le Carré, 89 yaşında hayatını kaybetti.

Casusluk romanlarının ustası olarak kabul edilen İngiliz yazar John Le Carré'in cumartesi akşamı yaşamını sürdürdüğü Cornwall'da hayatını kaybettiği bildirildi. Ailesinden yapılan açıklamada, yazarın ölüm nedeninin zatürre olduğu ancak rahatsızlığının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı olmadığı belirtildi.

25 ROMAN VE BİR OTOBİYOGRAFİ KALEME ALDI

Kariyeri boyunca 25 roman ve bir de otobiyografi kaleme alan İngiliz yazarın kitapları dünya genelinde 60 milyondan fazla satılmıştı. Le Carré, "The spy who came in from the cold" (Soğuktan Dönen Casus) adlı romanıyla 1963 yılında dünya çapında üne kavuştu. Sadece bu kitabı dünya genelinde 20 milyon adet satıldı. Romanın daha sonra filmi de çekildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN