Son dakika! Çavuşoğlu: AB'nin yaptığı hataları anlamasını bekliyoruz

Son dakika! Çavuşoğlu: AB'nin yaptığı hataları anlamasını bekliyoruz

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından AB'ye bir çağrı da Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan geldi: AB'nin yaptığı hataları anlamasını ve Türkiye'nin üyeliğinin birliğe katacağı değeri görmesini bekliyoruz.

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB'ye seslenerek "AB'nin yaptığı hataları anlamasını ve Türkiye'nin üyeliğinin birliğe katacağı değeri görmesini bekliyoruz" açıklamasında bulundu. 

Türkiye'nin ABD ile ilişkileri için de Çavuşoğlu "İlişkilerimizi iki ülkenin stratejik çıkarına olacak şekilde olumlu bir mecraya sokmak için gereken çabayı göstereceğiz" yorumunda bulundu. 

Çavuşoğlu, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde önemli mesajlar verdi. 

ERDOĞAN'IN AB MESAJLARI

İki hafta önce ekonomi ve hukuk alanında yeni reformlara başlayacaklarını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, son birkaç gündür AB ile ilgili de dikkat çeken mesajlar vermişti.

"Geleceğimizi Avrupa ile kurmayı tasavvur ediyoruz" diyen Erdoğan AB'ye seslenmişti: "Avrupa Birliği'nden bize verdiği sözleri tutmasını, ayrımcılık yapmamasını, en azından ülkemize yönelik aleni düşmanlıklara alet olmamasını bekliyoruz. Kendimizi başka yerlerde değil, Avrupa'da görüyor, geleceğimizi Avrupa ile birlikte kurmayı tasavvur ediyoruz."

Bu açıklamadan bir gün sonra Erdoğan, AB'ye çağrısını yinelemişti: "Her şeye rağmen hiçbir ülkeyle, kurumla siyaset yoluyla, diyalog, müzakere yoluyla çözülemeyecek sorunumuzun olmadığına inanıyoruz.

Bunun için Avrupa Birliği'ne tam üyelikten mülteciler meselesine kadar ülkemize verdiğiniz sözleri tutun, birlikte daha yakın, daha verimli bir iş birliği tesis edelim çağrısında bulunuyoruz."

İLK TEPKİ FRANSA'DAN

Erdoğan'ın AB'ye yönelik mesajlarına ilk tepki Fransa'dan gelmişti. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian "Erdoğan'dan son birkaç gün içerisinde gelen tansiyon düşürücü açıklamalar yeterli değil, bunların eyleme yansıdığını görmemiz lazım" açıklaması yapmıştı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN