Çavuşoğlu: PYD Cenevre'ye davet edilmişse boykot ederiz

Çavuşoğlu: PYD Cenevre'ye davet edilmişse boykot ederiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu NTV'ye verdiği ropörtajda terör örgütü PKK'nın Suriye kolunun Cenevre toplantılarına davet edildiği iddialarına ilişkin "PYD davet edilmişse boykot ederiz" açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "PYD Cenevre'de hangi sıfatla yer alacak? PYD toplantıya davet edilmişse boykot ederiz" dedi.

NTV'den Kayhan Karaca'nın sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "PYD hangi sıfatla masada olacak. Bir terör örgütü halkının temsilcisi olabilir mi? El Kaide, El Nusra masada olabilir miydi? Müzakere muhalefet ile rejim arasındadır. Terör örgütleri olamaz. Türkmenler, Araplar ayrı bir grup diye bir şey yok. Muhalefet herkesi kapsıyor. 

Daha önce PYD'nin davet edilmeyeceği söylendi. PYD davet edilmişse Cenevre görüşmelerini tabi ki boykot ederiz" açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN