Çavuşoğlu'ndan 'güvenli bölge' çıkışı: Asla Münbiç gibi olmayacak

Çavuşoğlu'ndan 'güvenli bölge' çıkışı: Asla Münbiç gibi olmayacak

ABD ile varılan mutabakata ilişkin Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Suriye'de bir taraftan terörle mücadele, bir de söylediğimiz gibi Amerika ile orada terör koridorunu ortadan kaldırmak, onun yerine barış koridoru ya da güvenli bölge oluşturmak için çalışıyoruz. Ama bu çalışma süreci Münbiç gibi olmayacak, buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Milli Mücadele'nin 100. yılı nedeniyle, 11. Büyükelçiler Konferansı'nın son gününde büyükelçilerle Samsun'a gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kentteki bir otelde iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve öğrencilerle yemekte bir araya geldi.

Bakan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, her yıl Ankara'da düzenledikleri konferansın ardından bir kenti ziyaret ettiklerini, bu yıl da Mustafa Kemal Atatürk'ün 100 yıl önce Milli Mücadele'yi başlattığı kent olan Samsun'u seçtiklerini söyledi.

"O GECEYİ TABİİ Kİ UNUTMAYACAĞIZ"

 FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında da Samsun'da olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Hain darbe gecesinde Samsunluların tıpkı 1919'da Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığında yaptığı gibi o gece devletine, milletine, bayrağına, demokrasisine nasıl sahip çıktığını bizzat gördük, yaşadık. O gece sabaha kadar Samsun meydanında halkımızla, milletimizle beraberdik. Bir tarafta telefonla tüm dünyayla temastaydık. Herkes arıyordu ama bir yandan da milletimizin kahramanlığını burada görmekten büyük bir onur duyduk. O geceyi tabii ki unutmayacağız, unutturmayacağız. 251 şehidimizi de unutmayacağız, milletimizin yazdığı destanı da unutmayacağız." diye konuştu.

Bakanlık mensupları olarak dünyanın her yerinde görev yaptıklarını, 243 noktada temsilcilikleri bulunduğunu aktaran Çavuşoğlu, 10 yıl önce Afrika'da 12 olan büyükelçilik sayısının bugün 42'ye çıktığına dikkati çekti. 

Suriye'deki güvenli bölgeye ilişkin Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Suriye'de bir taraftan terörle mücadele, bir de söylediğimiz gibi Amerika ile orada terör koridorunu ortadan kaldırmak, onun yerine barış koridoru ya da güvenli bölge oluşturmak için çalışıyoruz. Ama bu çalışma süreci Münbiç gibi olmayacak, buna müsaade etmeyeceğiz. Bir oyalama sürecine kesinlikle müsaade etmeyiz. Çünkü bu bizim için hayati derecede önemli bir güvenlik meselesidir" dedi.
 
 
 
 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN