Çavuşoğlu'ndan provokatif soruya cevap: Sizi FETÖ'cü gibi gördüm

Çavuşoğlu'ndan provokatif soruya cevap: Sizi FETÖ'cü gibi gördüm

Astana'da gerçekleştirilen Suriye zirvesinde düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bir Kazak gazetecinin kendisine yönelttiği Afrin sorusuna çok sert tepki verdi. Çavuşoğlu, "Sorularınıza bakınca FETÖ'cü gördüm sizi. Cevap vermeyeceğim" dedi. Çavuşoğlu'nun sert karşılık verdiği gazetecinin kimliği de belli oldu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleştirilen Suriye zirvesinde bir araya geldi. 

3 bakan toplantının ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

LAVROV: ANLAŞTIK

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Astana sürecinin garantör ülkeleri Rusya, Türkiye ve İran’ın Suriye anayasası komisyonu kurulmasına yönelik çalışmaların en yakın zamanda başlamasını umduklarını söyledi. Lavrov "Bugün Suriyelilere ülkenin birliğinin yeniden canlandırılması, siyasi isktikrarın sağlanması yönünde yardımlarımıza devam etme ve anayasa komisyonunun kurulup Cenevre’de çalışmalarına en yakın zamanda başlaması konusunda anlaştık" dedi.

18-03/16/20180316_2_29266437_31706068.jpg

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle: 

Halep senaryosunun tekrar yaşanmaması için elimizden geleni yapmak konusunda kararlıyız. Teröristleri yok etmek için sivilleri öldürmek doğru bir strateji değildir. Doğu Guta'da insani bir dram vardır. Rusya'nın çabalarını takdirle karşılıyoruz ancak yetersiz. İnsani yardımların engelsiz şekilde ulaşması lazım. Dün tutuklu ve kaçırılmış kişilerin salıverilmesi konusunda ilk toplantıyı burada gerçekleştirdik. Çalışma grubunu iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Suriye halkına yardımcı olmaya devam edeceğiz.

18-03/16/20180316_2_29266437_31706064.jpg

"KABUL EDİLEMEZ"

Doğu Guta'daki durum insani felaket düzeyindedir. Terör unsurlarını sivillerden ayırmak gerektiğinin altını çizdik. Terör örgütleriyle ılımlı muhalefet yada sivil halkın bir arada olmaması gerekiyor. Doğu Guta'da ateşkes rejimiyle uyumlu şekilde çatışmaların sona erdirilmesi acil bir ihtiyaçtır. Sivil halkın bombalanmasının kabul edilemez olduğunu düşünüyoruz.

18-03/16/20180316_2_29266437_31706061.jpg

"SİZİ FETÖ'CÜ GİBİ GÖRDÜM"

Basın toplantısı sırasında bir yerel gazetecinin kendisine yönelttiği, “Afrin operasyonu Suriye’nin toprak bütünlüğüne tehdit değil mi?” sorusuna sinirlenen Çavuşoğlu, “Kim olduğunuzu bilmiyorum. Sizi FETÖ’cü gibi gördüm. Ben FETÖ ağzıyla sorulan sorulara cevap vermiyorum” şeklinde cevap verdi.

Olayın ardından basın toplantısı sona erdi.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Sabah gazetesinin haberinde ise Kazak gazetecinin isminin Baglan Omarov olduğu belirtildi.

Omarov'un FETÖ tarafından kurulduğu belirtilen Kazak Türk Lisesi Mezunu olduğu, FETÖ yanlısı paylaşımlarda bulunduğu ve Omarov hakkında Kazakistan yetkililerinin uyarıldığı kaydedildi. 

Uzun süredir FETÖ ile mücadele eden Kazakistan yönetimi 15 Temmuz darbe girişiminden sonra örgütün okullarının kapatılması konusunda harekete geçmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN