Cep telefonu hayat kurtardı

Cep telefonu hayat kurtardı

Şu ana kadar 29 kişinin hayatını kaybettiği Elazığ depreminde enkaz altında kalan Azize isimli vatandaş, cep telefonuyla irtibat kurduğu sağlık görevlisinin talimatlarıyla hayatta kaldı.

[Karar]

AFAD koordinatörlüğünde arama çalışmalarının sürdüğü Elazığ’ın Mustafapaşa Mahallesi’ndeki Kalay Apartmanı’nda enkaz altında kalan Gülsüm İnce, depremden yaklaşık 13 saat sonra kurtarıldı. 5 katlı apartmanın 3’üncü katında oturan Gülsüm İnce, yakınlarını cep telefonuyla arayarak, enkaz altında olduğunu söyledi. Arama çalışmalarını izleyen yakınlarının verdiği bilgiler ışığında, AFAD çalışmalarını bu alanda yoğunlaştırdı. İnce, depremden yaklaşık 13 saat sonra elinde cep telefonuyla enkaz altından çıkarılarak, hastaneye kaldırıldı.

KİMSE SUSMASIN AŞAĞIDA

Elazığ’da enkaz altındaki bir kadınla telefonla görüşme sağlandı. AFAD ekipleri enkaz altındaki Azize isimli bir kişiyle telefonla temas kurdu. Telefon görüşmesinden Azize’nin yanında bir kişinin daha olduğu anlaşıldı. “Teyzeye ‘Neren ağrıyor?’ diye sor. Azize’ye burnundan nefes almasını söyle” diyen görevli, sözlerine “Cep telefonunun şarjı bitmesin. Biz yukarıdayız. Yakınlarını sürekli konuştur. Burunlarından nefes alıp ağızlarından vermesini söyle. Hiç kimse susmasın aşağıda. Aşağıdaki herkesin annesi sensin. Tek iletişim kurduğumuz kişi sensin. Sen daha güçlü olacaksın. Senden tek istediğim şey o teyzeye seslen. Onu konuşturmaya çalışın” diye devam ediyor. Çalışmalarını bu noktada yoğunlaştıran ekipler ‘Azize’ isimli kadını, enkaz altından 17 saat sonra kurtardı.

20-01/26/kr1-elazigg.jpg

ENKAZ ALTINDAN 112’Yİ ARADI

Enkaz altında kalan bir vatandaşın yardım çığlığı 112 çağrı merkezine yansıdı. Çağrıda depremzedenin, “nefes alamıyorum” dediği ve kurtarılan kişiye yakın olduğunu belirtip yardım talebinde bulunduğu duyuluyor. Depremzede, enkaz altından çıkarılan Cengiz Çetin’in eşi olduğunu, kurtarılan kişiye çok yakın olduğunu söylüyor. Çağrı merkezi yetkilisi telefonu kapatmamasını istediği depremzedeyi konferans görüşmeye alarak yerinin tespit edilmesi için yönlendiriyor. Deprezede bu esnada üzerinde toprak olduğunu ve güçlükle nefes aldığını belirtiyor.

ÇOCUKLARIM ÇELİK KAPININ ALTINDA

Enkazdan kurtarılan bir anne, yetkililerden çocuklarının kurtarılmasını istedi. Yaralı anne, “Çocuklarım merdivenin orada, çelik kapının altında kaldı, onları kurtarın” dedi. O anlarda kameralar da kayıttaydı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN