Ceylan derisi üzerine altın işlemeli: Jandarma kıskıvrak yakaladı

Ceylan derisi üzerine altın işlemeli: Jandarma kıskıvrak yakaladı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde jandarma ekipleri ceylan derisi üzerine altın işlemeyle yazılmış bin yıllık Tevrat ele geçirdi.

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, bin senelik olduğu düşünülen ceylan derisi üstüne yazılmış, altın işlemeli Tevrat yakalandı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi ve Seydikemer İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen şüphelilere yönelik çalışma başlattı. Ekipler, Kumluova Mahallesi'nde yaşayan K.A'nın, elindeki tarihi Tevrat'ı satmaya çalıştığı bilgisine ulaştı.

muglada-altin-islemeli-bin-yillik-tevrat-ele-gecirildi-3897-dhaphoto3.jpg

CEYLAN DERİSİ ÜZERİNE ALTIN İŞLEMELİ

Teknik ve fiziki takibin ardından şüphelinin evine düzenlenen operasyonda ceylan derisi üzerine yazılmış altın işlemeli Tevrat ile bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. Operasyonda, K.A. ile M.E. gözaltına alındı. Bin yıllık olduğu tahmin edilen Tevrat, incelenmek üzere Fethiye Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN