CHP Ankara il kongresinde gerginlik

CHP Ankara il kongresinde gerginlik

CHP Ankara Olağan İl Başkanlığı Kongresi’nde, kongre delegesi Teyfik Koçak’ın, kadınlara yönelik çirkin yakıştırması ortalığı karıştırdı. Koçak kürsüde yaptığı konuşmada, “ Siyasetçinin işine, kadının işvesine aldanılmaz” demesi üzerine salonda pet şişeler havada uçuştu.

CHP Ankara İl Kongresi’nde bu kez siyasi tartışmalar değil, bir delege tarafından kadınlar hakkında söylenen sözler salonda gerginliğe neden oldu.

Kürsüye çıkan Teyfik Koçak adlı delegenin konuşmasında, “ Siyasetin işine, kadının işvesine aldanılmaz” sözünü kullanınca, salonda önce yuh sesleri yükseldi, ardından da petşişeler havada uçuştu.

Salonda kadın erkek bütün partililerin sözlerine tepki göstermesi üzerine önce, “ Yüz yıldır Anadolu’da kullanılan bir söz. Ne var bunda gocunacak” diye kendisini savunan Koçak, tepkilerin artması üzerine geri adım atmak durumunda kaldı.

CHP’li kadınlar Kocak’ın elinden mikrofonu alıp kürsüden inmesini istedi, Koçak ise “ Sözümü geri aldım” dese  kürsüden ısrarla inmeyince atılan petşişelere hedef oldu.

Salondan gelen büyük tepki karşısında ne yapacağını şaşıran Koçak, “ Arkadaşlar ben özür diliyorum, yüz bin defa özür diliyorum. Bu bir Anadolu sözcüğüdür, hepinizden özür diliyorum kadınlar benim anamdır, bacımdır, her şeyimdir, kızmayın bana “ diyerek kürsüyü terk etmek zorunda kaldı.

ANKARA/ANKA

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN