CHP heyetinden Demirtaş'a ziyaret

CHP heyetinden Demirtaş'a ziyaret

CHP heyeti, 4 yıldır tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etti.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonunun CHP'li üyeleri Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevinde görüştü.

Hakverdi ve Kılıç, yaptıkları açıklamada, Demirtaş'ın; cezaevi koşullarına, tutukluluğuna ve yargılama sürecine dair görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.

AİHM'İN DEMİRTAŞ KARARI

Öte yandan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, cezaevinde bulunan eski Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili 2018 yılında verilen 'Serbest bırakılmalı' kararına ilişkin yapılan temyiz başvurusunu salı günü karara bağlamıştı.

17 yargıçtan oluşan büyük daire mahkemesi 2'ye karşı 15 oyla Demirtaş'ın derhal serbest bırakılması gerektiğine karar verdi. Kararda konulan şerhlerin çoğu Polonyalı Krzysztof Wojtyczek ve Türk hakim Saadet Yüksel'e ait oldu.

Bunun yanı sıra Demirtaş'a üç ay içerisinde toplam 60 bin 400 euro tazminat ödenmesine hükmedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN