CHP-İYİ Parti ittifakında Tunç Soyer çatlağı

CHP-İYİ Parti ittifakında Tunç Soyer çatlağı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Tunç Soyer'in belirlenmesi CHP'nin yerel seçimde iş birliğine gittiği İYİ Parti'de ayrışmaya yol açtı. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar tarafından yapılan açıklamada, "CHP PM'de Sayın Soyer'in aday gösterilmesi parti tabanımız ve bazı teşkilatlarımızda tepkiyle karşılanmıştır" dedi.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, CHP Parti Meclisi'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını Tunç Soyer olarak açıklamasını parti hiyerarşisi gereği ve teşkilat disiplini sonucu saygı ile karşıladıklarını belirtti.

'TEPKİYLE KARŞILANDI'

Kırkpınar, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, İzmir'in sorunlarını birlikte yaşadıkları ve birlikte aşacakları bir kent olduğuna dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı: 

"Bu gerçekten yola çıkılarak bir işbirliğine gidilmiştir. İzmir iktidar partisinin 17 yıldır hayalinde ve rüyasında olan bir kenttir. Bu bilinçten hareketle, aday tespitlerinde her kesimi kucaklayacak ve aynı zamanda toplumun belirli kesimlerinin de hassasiyetlerini dikkate alarak bir tercihte bulunulması önceliğimiz iken, son CHP PM'de Sayın Soyer'in aday gösterilmesi ile birlikte parti tabanımız ve bazı teşkilatlarımızda tepkiyle karşılanmıştır. Bundan sonraki süreçte Sayın Soyer kendi sorumluluğu alanında ve adaylığında kendi üzerine düşeni yapmalıdır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN