CHP ve AK Partili vekiller arasında EYT tartışması

CHP ve AK Partili vekiller arasında EYT tartışması

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda EYT tartışması yaşandı. CHP'li Beko, AK Partili üyelerin "Bin liranın altında maaş alan yok" sözlerine tepki göstererek, "Asgari ücretle çalışanlar emekli olduklarında 850 lira maaş alacaklar" dedi.

Emeklilikte yaşa takılanların (EYT) tartışıldığı Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda , AKP'li üyelerin bin liranın altında emekli maaşı alan kimsenin olmadığını söylemesi üzerine, CHP'li Kani Beko itiraz ederek, "Türkiye'de asgari ücretle çalışan işçi kardeşlerimiz emekli olduğunda alacağı maaş 850 liradır" diye tepki gösterdi.

Beko'nun konuşması üzerine ateşlenen tartışmada AKP'li üyeler CHP'li üyeleri şov yapmakla suçladı.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzun süredir tartışma konusu olan EYT’lilerle ilgili yaptığı açıklamada, “İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödediler. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını alsın. Erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş aramak suretiyle işsizliğe öncü olacak. Beni bu yola asla teşvik etmeyin” ifadelerini kullanmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN