CHP ve İYİ Parti'den 31 Mart kararı

CHP ve İYİ Parti'den 31 Mart kararı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Akşener'i parti genel merkezinde ziyaret etti. Ziyaret sonrası kameraların karşına geçen iki lider, 31 Mart yerel seçimi için "Mutabakat sağlandı" ifadelerini kullandı. Buna göre yerel seçimlerde iki parti, 22 büyükşehir ve 27 ilde işbirliği yapacak. 12 büyükşehir ve 16 ilde CHP'nin, 10 büyükşehir ve 11 ilde İYİ Parti'nin adayları desteklenecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i parti genel merkezinde ziyaret etti. Ziyaret sonrası kameraların karşına geçen iki lider, 31 Mart yerel seçimi için "Mutabakat sağlandı" ifadelerini kullandı. 31 Mart seçimlerinde iki parti, 22 büyükşehir ve 27 ilde iş birliği yapacak. 12 büyükşehir ve 16 ilde CHP'nin, 10 büyükşehir ve 11 ilde İYİ Parti'nin adayları desteklenecek.
 
19-01/25/basliksiz-1-1548411175.jpg
 
"KAVGADAN DEĞİL BARIŞTAN YANAYIZ"
 
İttifak için anlaştıklarını ifade eden CHP lideri Kılıçdaroğlu "Vatandaşa hizmet etmek, her kuruşun hesabını vermek gibi bir geleneği yerleştirmek istiyoruz. Kavgadan değil barıştan yanayız. İYİ Parti ile yaptığımız işbirliğinin kahramanları var. 4 arkadaşımız var. Onlar uzun bir çaba gösterdiler. Genel başkanlar olarak bizlere hazır bir liste getirdiler. Bu 4 arkadaşıma herkesin huzurunda teşekkür etmek isterim" dedi.
 
19-01/25/basliksiz-1-1548411215.jpg

 

"ZAMAN ZAMAN İNTİHARIN EŞİNE GELDİLER AMA..."
 
"Zaman zaman intiharın eşiğine geldiler ama durumları iyi" diyerek ittifak sürecini yürüten arkadaşlarına teşekkür eden Akşener, şunları kaydetti:

"Biz yerel seçimlere gidiyoruz. İzliyoruz ki sanki savaşa giriyoruz. Türkiye'nin coğrafyası nedeniyle hem iktidar hem muhalefetin Türkiye ile ilgili hedefleri olan terör örgütleri konusunda iki genel başkan olarak ne yapılması gerektiğini biliyoruz. Biz yerel seçime gidiyoruz. Savaş tamtamları eşliğinde kutuplaştırıcı ve milleti birbirine düşüren söylemler var. İki siyasi partinin oluşturduğu sisteme hakaret eden bir dil kullanmadık. Bu işbirliğini destekleyen iki siyasi partinin, insanların tümüne hakaret etmek, onları yok saymak Türkiye'yi yönettiğini sanan insanlar açısından utanç vericidir. Biz bütün bunlara rağmen düşmanca dili kaale almayacağız. Bu işbirliğinin Türkiye ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah sonuçlarda iyi olacak diye düşünüyorum." 

19-01/25/basliksiz-1-1548411265.jpg

31 Mart seçimlerinde iki parti 22 büyükşehir ve 27 ilde iş birliği yapacak. 12 büyükşehir ve 16 ilde CHP'nin, 10 büyükşehir ve 11 ilde İYİ Parti'nin adayları desteklenecek.

İTTİFAK SAĞLANAN BÜYÜKŞEHİRLER

Adana CHP

Ankara CHP

Antalya CHP

Aydın CHP

Balıkesir İYİ Parti

Denizli İYİ Parti

Eskişehir CHP

Gaziantep İYİ Parti

Hatay CHP

İstanbul CHP

İzmir CHP

Maraş CHP

Kocaeli İYİ Parti

Kayseri İYİ Parti

Konya İYİ Parti

Malatya CHP

Manisa İYİ Parti

Muğla CHP

Sakarya İYİ Parnti

Samsun İYİ Parti

Tekirdağ CHP

Trabzon İYİ Parti

ÜSKÜDAR CHP'YE, GÖLBAŞI İYİ PARTİ'YE

İki parti Ankara'da 25 ilçenin 8'in de iş birliğine gitti. Ayaş, Elmadağ, Polatlı ve Yenimahalle'de CHP, Gölbaşı, Kahramankazan, Kızılcahamam ve Nallıhan'da İYİ Parti aday çıkaracak. Ankara'nın diğer 17 ilçesinde ise her parti kendi adayı ile seçime girecek.

CHP-İYİ Parti İstanbul'un 39 ilçesinin 29'un da ortak hareket edecek. CHP, Adalar, Ataşehir, Avcılar, Bahçelievler, Başakşehir, Bayrampaşa, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenyurt, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Şişli, Tuzla, Üsküdar ve Zeytinburnu'nda, İYİ Parti ise Arnavutköy, Bağcılar, Esenler ve Kağıthane aday çıkaracak. İstanbul'un diğer 10 ilçesinde ise her parti kendi adayını gösterecek.

CHP ve İYİ Parti İzmir'de ise 30 ilçenin 25'inde iş birliği yapacak. Bu ilçelerden 23'ünde CHP, 2'sinde İYİ Parti aday çıkaracak. Diğer 5 ilçede ise herkes kendi adayını belirleyecek.

Aliağa, Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Çiğli, Dikili, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Menderes, Menemen, Narlıdere, Ödemiş, Seferihisar'da CHP'nin, Kiraz ve Tire'de İYİ Parti'nin adayı olacak. Karşıyaka, Konak, Selçuk, Torbalı ve Urla'da her iki parti ayrı ayrı aday gösterecek.

Bu arada, Muğla'nın Bodrum dahil bütün ilçelerinde her iki partide kendi adaylarını çıkaracak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN