CHP'den 1 Kasım yorumu: PKK ve MHP AK Parti'ye çalıştı

CHP'den 1 Kasım yorumu: PKK ve MHP AK Parti'ye çalıştı

1 Kasım seçiminde yüzde 25,44 oy oranında kalan CHP'de seçim yenilgisine gerekçe aranıyor. CHP'de yapılan ilk yorumlar, MHP ve PKK'nın AK Parti'ye çalıştığı yönünde!

CHP Genel Merkezi’nde sandıkların büyük bölümü açıldıktan sonra yapılan ilk yorumlar “MHP de PKK da AKP’ye çalıştı. Biz oy oranımızı koruduk. Koalisyon kurmaya yanaşmayan ve her şeye hayır diyen yaklaşımın sonucu bu oldu” yönünde oldu.
 
CHP Genel Merkezinde her seçimde olduğu gibi ön bahçe düzenlendi. Bayraklarla donatılan bahçeye seçim sonuçlarının yansıtıldığı dev ekranlar kuruldu. Parti binasına “Önce İnsan, Önce Birlik, Önce Türkiye” yazılı, Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafının yer aldığı dev afişler asıldı.
 
 
YSK’nın Seçim Bilişim Sistemi’nin yanı sıra CHP de sonuçlar için kendi sistemini kullandı. Genel merkezin zemin katında oluşturulan. Bilgi ve İletişim Teknolojileri Merkezi’nde (BİTEM) YSK'nın sonuçlarıyla, parti görevlilerinin sisteme gireceği sonuçlar karşılaştırıldı.
 
 
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşma yapma ihtimaline karşı kürsü de hazırlandı. Ancak Kılıçdaroğlu seçim sonuçlarını evinden takip ederken Genel Başkan Yardımcıları odalarına çekildi.
 
Parti yönetimindeki ilk değerlendirme ise çarpıcı oldu. Genel kanaat “Biz koalisyon kurmak için elimizden geleni yaptık. Koalisyon kurmaya yanaşmayan ve her şeye hayır diyen yaklaşımın sonucu bu oldu geldik. Oy oranımızı koruduk. MHP de PKK da AKP’ye çalıştı. AKP’nin oy artışının arkasında bu yatıyor” yönünde oldu. MHP’nin uzlaşmaz tutumu, PKK’!nın ise terör eylemlerine başlaması seçmeni korkuttu.
 
 
 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN