CHP korona takip merkezi kurdu: Ölüm listeleri toplanacak

CHP korona takip merkezi kurdu: Ölüm listeleri toplanacak

CHP, veri akışını hızlandırmak ve karşılaştırılabilir bir veri tabanı oluşturmak amacıyla belediyeler arasında 'veri takip sistemi' kurdu. Her belediyeden bulaşıcı hastalık nedeniyle ölen vatandaşların sayılarının Genel Merkez'e bildirilmesi istendi.

Kovid-19 rakamlarının doğru olup olmadığı tartışılırken, dikkat çeken bir adım CHP'den geldi. Çok tartışılan verilerle ilgili Genel Merkez talimat verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un başkanlığındaki yerel yönetimler birimi 'veri takip sistemi' ilgili bir çalışma ortaya koydu. 

Bu kapsamda 'veri akışını hızlandırmak' ve 'karşılaştırılabilir bir veri tabanı' oluşturmak amacıyla CHP'li belediyeler arasında takip sistemi oluşturuldu.

Sistem için her belediyeden bir personelin 'veri giriş sorumlusu' olarak belirlenmesi istendi.

Veri giriş sorumlularına belediyeye ait kullanıcı adı ve şifreler iletilirken, belediyelerin bu sayede online olarak sisteme giriş yapıp, verilerini de yine online olarak işlemeleri sağlandı.

BULAŞICI HASTALIKTAN ÖLENLERİN SAYISI İSTENDİ

25 Eylül itibarıyla sistem büyükşehir ve il belediyelerinin kullanımına açıldı.

İlk olarak sisteme katılan her belediyeden haftalık olarak Cuma günleri bölgelerinde bulaşıcı hastalık nedeniyle vefat eden vatandaşların sayılarını Genel Merkez'e bildirmeleri istendi.

CHP: SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN VERİLERİ GERÇEK DEĞİL

26 Eylül'de CHP Genel Başkan Yarımcısı Seyit Torun, Kovid-19 ölümleri ile ilgili Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilerin gerçeği yansıtmadığını belirtmişti.

basliksiz-1.jpg

Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan verilen doğruluğunun tartışma yarattığını belirten Torun, Ana muhalefet olarak iktidarı denetleme sorumluluğunu üstlendiklerini belirterek şunları kaydetmişti:

"Bu kapsamda; CHP 11 büyükşehir belediyesinden, 'bulaşıcı hastalık' nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızla ilgili bilgi aldık. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre ülke genelinde 1-25 Eylül tarihleri arasında Kovid-19 nedeniyle vefat eden vatandaşlarımızın sayısı bin 488 iken, sadece 11 büyükşehir belediyemizde aynı tarihlerde bulaşıcı hastalık kaynaklı hayatını kaybedenlerin sayısının bin 604 olduğunu halkımızın bilgisine sunuyoruz.

Sadece; Ankara, İstanbul, İzmir, Muğla, Eskişehir, Hatay, Tekirdağ, Aydın, Adana, Antalya ve Mersin olmak üzere 11 büyükşehir belediyemizdeki vefat sayıları dahi, Sağlık Bakanlığı’nın tüm ülkeyi kapsayan verilerinden fazladır.

Şimdi Sayın Sağlık Bakanı’na soruyoruz: Vatandaşımız nasıl müsterih olsun? Bu çelişkiyi nasıl açıklayacaksınız?"

KOVİD-19 SALGININ SON DURUM NE?

Türkiye'de bin 671 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 57 kişi de koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

 

Dün akşam açıklana Sağlık Bakanlığı'nın güncel verilere göre, son 24 saatte 115 bin 328 Kovid-19 testi yapıldı, 1671 kişiye hastalık tanısı konuldu.

 

Son 24 saatte 57 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti, 1396 kişi iyileşti. Böylece Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 298 bin 368'e çıktı.

 

Toplam test sayısı 11 milyon 961 bin 670'e ulaştı. Hasta sayısı 340 bin 450, vefat sayısı 9 bin 14, ağır hasta sayısı 1418, aktif hasta sayısı 33 bin 68 oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN