CHP'li Emir'in aşı iddiasını muhabirin paylaştığı fotoğraf doğruladı

CHP'li Emir'in aşı iddiasını muhabirin paylaştığı fotoğraf doğruladı

CHP Milletvekili Murat Emir'in ‘Çin aşısının alım sürecinde aracı firma kullanıldı’ iddiası TRT muhabirinin paylaştığı fotoğrafla doğrulandı. Paylaşılan fotoğraftaki kolilerin üzerinde, Keymen firmasına ait logonun yer aldığı görüldü.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, bir süre önce Çin’den Türkiye’ye gelecek aşısının alım sürecinde aracı firma kullanıldığını ve aşıyı Keymen İlaç firmasının getirdiğini iddia etti. Emir'in iddiası, TRT muhabirinin Çin'den paylaştığı fotoğrafla tescillendi.  

İlaç kolilerinin üzerinde Keymen İlaç yazısı görülürken CHP'li Emir, "Bir kere de bir dediğiniz bir şey doğru çıksın. Böylesine stratejik bir alımda neden aracı firma kullanıyorsunuz?" ifadeleriyle eleştiride bulundu.  

asi.jpg

ŞEFFAF DAVRANILMADI ELEŞTİRİSİ

Aşının Türkiye’ye getirilme sürecinde şeffaf davranılmadığına ilişkin eleştirilerde bulunan Emir, şunları söyledi:  

“Başından beri soruyoruz. Aracı firma olacak mı dedik. En son da Keymen getirecek dediğimizde bakan, 'aracı filan yok' diyerek, Devlet Malzeme Ofisi'nin direkt kendisinin alım yapacağını belirtmişti. Oysa Keymen İlaç firmasının, son aylarda Sinovac’tan yüklü miktarda ithalat yaptığını biliyoruz. Bakan bir kez daha U dönüşü yapıyor.  

Böylesine bir stratejik ürün söz konusuyken, neden aracı firma kullanılıyor? Madem aracı firma kullanıyorsunuz, neden bunu saklıyorsunuz. Bunun eninde sonunda ortaya çıkacağını öngöremiyor musunuz? Bir kere de açık, şeffaf bir süreç yürütün. Bir kere de söylediğiniz bir şey doğru çıksın." 

FİRMANIN AVUKATI DA İTİRAF ETTİ

Avukat Senanur Kapusuz, Çin aşısının Keymen İlaç firması tarafından Türkiye’ye getirildiğini ve Faz-3 denemelerinde gönüllü olduğunu ifade ederek, “Birlikte çalışmaktan gurur duyduğum Yönetim kurulu başkanımız Sn Cantürk Alagöz'e gösterdiği olağanüstü çaba için teşekkür ederim” dedi.  

4 Aralık tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan firmanın avukatı Kapusuz, “İlk dozu bugün aldım. İkinci doz 14 gün sonra. 28 gün sonra antikor testi sonuçlarımı paylaşacağım” ifadelerini kullandı.  

NE OLMUŞTU? 

Çin firması Sinovac'la yapılan 50 milyon dozluk aşı sözleşmesine ilişkin 9 Aralık'ta bir açıklama yapan ve aşının aracı firma kullanılarak getirileceğini iddia eden CHP Milletvekili Murat Emir, "Çin aşısı 10 gündür Türkiye’de. Aşıyı getiren firma da her zamanki gibi yine Keymen İlaç oldu. Aşı 10 gündür el altından AK Partili siyasilere, aile dostlarına, nüfuzlu kişilere ve tanıdıklara yapılmaya başlanmış bile" ifadesini kullanmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN