CHP'li Şahin'den korkutan iddia! Hatay'da 28 günde bin 132 kişi öldü

CHP'li Şahin'den korkutan iddia! Hatay'da 28 günde bin 132 kişi öldü

CHP Hatay Milletvekili Şahin, Hatay’da koronavirüs nedeniyle sadece Aralık ayında bin 132 kişinin hayatını kaybettiğini iddia ederek, acil karantina uygulanması çağrısında bulundu.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Hatay’da bugün 24 kişinin daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini ifade ederek, “Sadece Aralık ayında Hatay’ın virüse kurban verdiği vefat sayısı 1132 oldu. Pandeminin başladığı Mart ayından bu yana, Hatay olarak toprağa verdiğimiz can sayısı 1738’e yükseldi. Tükeniyoruz” açıklamasında bulundu.  

Hatay’a söz verilen 45 ambulansın 35’inin teslim edildiğini ve 10 tane daha geleceğinin söylediğini belirterek, teşekkür eden Şahin, “İktidar oldukları günden bu yana üvey evlat muamelesi yapıp cezalandırdıkları Hatay’ımıza verilecek her desteğe, boş ambulansları sirenleri çala çala konvoy halinde şehirde dolaştırıp şov yapmalarına bile razı olacak konuma geldik” dedi.  

CHP’li Şahin, hastanelerde yatak sayılarının, ambulansların ve yoğun bakım ünitelerinin artırılmasının salgının önüne geçmek için yeterli olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:  

Bunlar katlanarak artan vakaları durdurmuyor, bulaşı azaltmıyor. Geçici çözüm değil kesin çözüm istiyoruz. 

28 gün mutlak karantina uygulayıp sokağa çıkma kısıtlaması getirmeden bulaşın önüne geçilmesinin mümkünü yok. Bilimden, uzman görüşlerinden uzak şovlar ölümleri ve vaka sayılarını azaltmıyor malesef. Ölmeye, hastalanmaya devam ediyoruz. Virüsün yayılımını durduramıyoruz. 

Hatay için 28 gün karantina diyoruz. Çünkü 28 günde virüse henüz yakalanmamış olanları da evde koruma altına alıp bu süre zarfında da mevcut vakalar iyileştirilmeden yayılımı engellemeden virüsü boğmanın imkanı yok! 

“KATLANARAK GİDEN SAYILARA ULAŞTIK” 

Kış aylarının gelmesi ve AK Parti’nin ekonomi uğruna halk sağlığını hiçe sayan sağlık politikaları neticesinde çığırından çıkan pandemide daha da artan, katlanarak giden sayılara ulaştık. 

 Bu işin lami cimi yok; ya Hatay için karantina uygulanacak ya da sevdiklerimizi toprağa vermeye devam edeceğiz. 

Hatay ölmek istemiyor. Feryat ediyor. Şov değil, bilimsel yöntemler istiyoruz! 

hatay-iddia.jpg

YOĞUM BAKIM DOLULUK ORANI YÜZDE 86 

Aralık ayının başlarında Hatay’da vaka oranları yüzde 125 aratarak zirve yaşanmıştı. Sağlık Bakanlığı Hatay’da doktor ve sağlık personeli, filyasyon ekibi, yoğun bakım kapasitesi, test ve laboratuvar sayısında artışa gitti. 

Son olarak Hatay’a dün 35 ambulanslık takviye yapıldı. Sokağa çıkma yasaklarının da uygulanmasıyla geçtiğimiz haftalarda Hatay’da vaka sayısında yüzde 40 düşüş gerçekleştiği açıklansa da hastanelerdeki yük devam ediyor. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde yatak doluluk oranının yüzde 54’e düştüğünü ancak yoğun bakım doluluk oranının yüzde 86’da seyrettiğini açıkladı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN