Çiftlik Bank soruşturmasında yeni gelişme: 8 kişi daha gözaltına alındı

Çiftlik Bank soruşturmasında yeni gelişme: 8 kişi daha gözaltına alındı

Piramit yapılanmayla Türkiye genelinde milyonlarca liralık vurgun yapan Çiftlik Bank'ın Balıkesir'deki bitcoin tarlası bulundu. Çok sayıda bilgisayar ve cihaza el konuldu. İstanbul ve Balıkesir'de düzenlenen operasyonlarda 8 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma  çerçevesinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve  Balıkesir Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, iki kentte belirlenen  adreslere operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda, ekipler, aralarında Çiftlik Bank'ın muhasebe  sorumlusunun da bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı.

18-04/06/fft16_mf11181798.Jpeg

18-04/06/1909170_620x410-1523033170.jpg

Gözaltına alınanlar arasında Çiftlik Bank organizasyonunda kurulan Fame Game Hayvancılık ile Çiftlik Bilgi İşlem isimli firmanın muhasebe işlemlerini takip eden K.K.'nın da bulunduğu  öğrenildi.

ŞÜPHELİLERİN SORGUSU DEVAM EDİYOR

Öte yandan Balıkesir’de Çiftlik Bank'a ait bitcoin maden üretim  tesisinde, "bitcoin tarlası" olarak adlandırılan yer tespit edildi. Balıkesir polisiyle baskın yapan İEM ekipleri, bitcoin üretiminde kullanılan çok sayıda bilgisayar ve cihaza da el koydu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN