Cilt çatlaklarına ne iyi gelir? Cilt çatlakları neden olur?

Cilt çatlaklarına ne iyi gelir? Cilt çatlakları neden olur?

Cilt çatlakları cildin doğal yapısının bozulması sonucu ortaya çıkar. Cilt çatlakları kadınlarda erkeklere göre daha fazla görülmektedir. Estetik açıdan kişiyi rahatsız eden bu durumu uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle önleyebilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

Cilt çatlakları özellikle kadınların korkulu rüyasıdır. Cilt çatlakları genellikle kilo alıp vermeden kaynaklanır. Cildinizdeki bu problemleri evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle giderebilirsiniz. Cilt problemleri için pratik kürler haberimizde…

CİLT ÇATLAKLARI

Ciltte görülen çatlakların en yaygın nedeni kilo alıp vermektir. Ani kilo alıp verme deride çatlamalara neden olur. İdeal kilonuza ulaşıp kilo alıp vermenize dikkat ederek cildinizdeki çatlakları önleyebilirsiniz. Öte yandan hormonel değişikliklerde bu durumu tetikler. Hamilelikte cilt çatlamaları görülmektedir. Kullanılan bazı ilaçların yan etkisi olarak da ciltte çatlamalar görülmektedir. Cilt çatlakları kişinin beslenme şekliyle de ilgilidir. Kişi yağlı yiyecekleri fazla tüketiyorsa bu durum görülmektedir. Cilt yapısı da cilt çatlaklarını etkilemektedir. Kuru ciltlerde çatlaklar daha sık görülür. Cildinizin kuru kalmasını istemiyorsanız gün içerisinde yeterli miktarda su içmelisiniz. Günde en az 2 litre içerek cildinizi nemli tutabilirsiniz. Cilt çatlaklarının bir başka nedeni de güneştir. Güneş, cilt çatlaklarını belirgin hale getirir.

NE İYİ GELİR?

Zerdeçal: 1 yemek kaşığı zerdeçal ile 1 yemek kaşığı yoğurdu karıştırın ve çatlakların etkili olduğu bölgeye uygulayıp bir süre bekleyin. Bu uygulamayı her gün yaparak etkili sonuç alabilirsiniz. Zerdeçal, içerisindeki antioksidanlar sayesinde cilt sorunlarına iyi gelmektedir.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Kahve: Kahve telvesini bir miktar su ile karıştırıp ciltte çatlakların etkili olduğu bölgeye uygulayın ve bir süre bekletin ardından durulayın. Kahve içerisindeki kafein sayesinde kan akışını hızlandırır ve cildin daha canlı ve parlak görülmesini sağlar.

Argan yağı: Çatlaklarınıza argan yağı ile yapacağınız masajla çatlakların rengini azaltabilirsiniz. Argan yağı içerisindeki E vitamini sayesinde cilt çatlaklarında etkilidir.

19-12/30/ciltjpgg.jpg

Hindistan cevizi yağı: Kuru ciltte çatlaklar daha çok görülmektedir. Cildinizi nemli tutmak için Hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz. İster cildinize direk uygulayın isterseniz Hindistan cevizi içeren losyonları kullanarak cildinizdeki çatlakları önleyebilirsiniz.

E vitamini: E vitamini cildinizin yenilenmesini sağlar, ciltteki hasarları önleyerek cilt çatlaklarını engeller. E vitamini içeren losyonlar ile cilt problemlerinizi önleyebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN