Çin firması Sinopharm'ın aşısı yüzde 79.34 etkili

Çin firması Sinopharm'ın aşısı yüzde 79.34 etkili

Türkiye'nin 50 milyon doz aşı sipariş ettiği Çinli Sinovac firmasının 'Coronavac' aşısında etki oranı belirsizliğini korurken Çin firması Sinopharm'ın koronavirüse karşı geliştirdiği aşının yapılan testlerinin ara sonuçları açıklandı.Buna göre aşı, hastalığa karşı yüzde 79.34 koruma oranına sahip.

Çin'de geliştirilen aşı çalışmalarında başka bir firma Sinopharm'ın koronavirüse karşı geliştirdiği aşının  yapılan testlerinin ara sonuçları açıklandı. Buna göre aşı, hastalığa karşı yüzde 79.34 koruma oranına sahip

Son aşama deneylerden elde edilen ilk verilere göre aşının koruyuculuğunun yüzde 79,3 olduğu açıklanırken, öte yandan yan etkiler, nakliye koşulları ve kullanım detaylarına ilişkin bilgi verilmedi.

Çin’de acil durum kullanım onayı alan beş aşıdan biri olan aşı ile ilgili üçüncü faz test sonuçlarının verilerini paylaşan yetkililer bu sonuçların detaylı versiyonlarını da yakında paylaşacaklarını duyurdu.

Aşının minimum standart olan yüzde 50’den fazla olduğu kaydedilirken, bu oran Moderna ve Pfizer’ın geliştirdiği ve daha yüksek koruyuculuk oranına sahip olan mRNA teknolojisini kullanan aşılardan daha düşük olduğu belirtildi. Moderna ve Pfizer’ın aşılarında yüzde 90’ın üzerinde koruyuculuk etkisi bulunuyordu.

Sinopharm’ın aşısının denendiği Birleşik Arap Emirlikleri’nde ise bu aşının koruyuculuk oranı yüzde 86 olarak açıklanmıştı.

 

Bu arada Türkiye'nin Koronavirüs salgınının önlenmesi için Çinli Sinovac firmasından satın aldığı 50 milyon 'Coronavac' aşısının 3 milyon dozluk ilk bölümü Ankara'ya ulaştı.

İLK PARTİ AŞI BUGÜN TÜRKİYE'DE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, twitter adresinden Çin'den gelecek inaktif aşıları taşıyan uçağın bugün Türkiye'de olacağını ve test sürecinin hemen başlatılacağını duyurdu

 

 

AYRINTILAR AÇIKLANMADI

Sinofarm şirketi tarafından açıklanan sonucun , 3.faz klinik denemesinden elde edilen verilerin ara analizine dayandırıldığı belirtilirken denemedeki enfeksiyon sayısı gibi ayrıntılara yer verilmedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN