Çin, Kazak aktivist Serikjan Bilaş'ı tutuklattı

Çin, Kazak aktivist Serikjan Bilaş'ı tutuklattı

Çin hükümetinin baskıları sonucu, Uygur Türkleri için çalışan Kazak aktivist Serikjan Bilaş'ın ofisini basılarak gözaltına alıp tutuklandı. Serikjan Bilaş'ın hayatından endişe duyuluyor.

Çin'in toplama kamplarındaki Uygurlara zulmü sürerken, bu uygulamaya ses çıkaran tüm kesimleri susturmak için baskılarını da arttırıyor. Son olarak Uygur Türkleri'nin toplama kamplarına alınması karşıtı kampanyalara katılan Kazak aktivist Serikjan Bilaş önce ofisi basılarak gözaltına alındı, ardından tutuklandı.

19-03/10/uygur-1-1552215674.jpgKazak aktivist Serikjan Bilaş

Bilaş'ın ailesi ve avukatı Kazak aktivistin hayatından endişe duyduklarını ifade ederek, Çin’in talebi üzerine Kazakistan hükümetinin Almatı'daki ofisi basarak tüm evraklara el koyduğunu ve Bilaş'ı Astana'ya götürdüğünü söyledi.

Bilaş'ın başına gelebilecekler konusunda yardım çağrısında bulunan eşi Leila Adilzhan, hükümetin eşini Çin'e teslim edebileceklerini düşündüğünü kaydetti. Kocasının iki ülke arasında gerginlik yaratmakla suçlandığını söyleyen Adilzhan, olayın kendisine polis tarafından bildirildiğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN