Çin, koronavirüs nedeniyle paraları karantinaya alacak

Çin, koronavirüs nedeniyle paraları karantinaya alacak

Çin Merkez Bankası, koronavirüs salgınından dolayı kağıt paraların 14 gün boyunca özel kasalarda karantinada tutulacağını açıkladı.

Koronavirüs salgınından sonra Çin devleti önlemler almaya devam ediyor. Şimdi de virüsün paraya bulaşabileceği endişesiyle kağıt paralar karantinaya alınması kararlaştırıldı.

ÖZEL KASALARDA SAKLANACAK

Çin Merkez Bankası, koronavrüs salgınının yayılmasını önlemek için, Çin başta yuan olmak üzere tedavüldeki banknotları yüksek ısı ve ultraviyole ışınlarla dezenfekte ederek, 14 gün boyunca özel kasalarda karantinada tutacak.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada uygulamanın nakit kullanırken kamu sağlığını korumak amacıyla yapıldığı belirtilirken, bankalara da müşterilerine yen banknotların verilmesi talimatı verildi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN