Çin lideri Şi'den Trump'a: ABD'li ahmak

Çin lideri Şi'den Trump'a: ABD'li ahmak

ABD Başkanı Donald Trump, "Çin ile ticaret savaşında değiliz. O savaş çok yıllar önce ABD'yi temsil etmiş ahmaklar veya beceriksizler tarafından kaybedildi" dedi.

ABD ile Çin arasındaki 'ticaret savaşı' söylemi devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından "Çin ile ticaret savaşında değiliz. O savaş çok yıllar önce ABD'yi temsil etmiş ahmaklar veya beceriksizler tarafından kaybedildi. Şimdi yıllık 500 milyar dolarlık dış ticaret açığımız var, üstüne Fikri Mülkiyet Hırsızlığı ile 300 milyar dolar daha. Bunun devam etmesine izin veremeyiz" açıklamalarında bulundu. 

Çin ticaret bakanlığı, ABD'nin "section 301" adlı ticari soruşturma uygulamasına karşı, bugün Dünya Ticaret Örgütü'nden (WTO) uzlaşmazlık prosedürünün işletilmesini istediklerini açıkladı.

Çin, 2107'de ithalatı için 150 milyar dolar ödediği 106 kalem ithal Amerikan ürününe yeni ek gümrük vergileri getirdiğini de bugün açıkladı.

Beijing bu adımı, ABD'nin Çin'den aldığı 50 milyar dolarlık mala yüzde 25 gümrük vergisi koyduğunu dün açıklamasının ardından attı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN