Çin yönetimi Uygur Türklerini koronavirüslü bölgelere gönderiyor

Çin yönetimi Uygur Türklerini koronavirüslü bölgelere gönderiyor

Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede dünyaya yayılan koronavirüs paniği devam ederken Pekin yönetiminin Uygur Türklerini çalıştırmak üzere karantina bölgelerine tahliye ettiği iddia edildi. Uygur İnsan Hakları Projesi isimli sivil toplum kuruluşu, koronavirüs karantinasının Uygurları ölüme mahkum etmek için kasten kullanıldığını ifade etti.

Çin'in Vuhan kentinde patlak veren koronavirüs nedeniyle ülkede karantina uygulamaları devam ederken Uygur Türklerine yönelik baskının sürdüğü öğrenildi.

Çin kaynaklarına göre, Çin hükümeti Doğu Türkistan'dan bir kafileyi daha Çin'in iç eyaletlerine çalışmaya gönderdi. Doğu Türkistan'ın Kızılsu Kırgız bölgesi Akçı ilçesinden 135 Uygur gencin Zhejiang eyaleti, Yiwu şehrine doğru yola çıktığı belirlendi.

400'DEN FAZLA UYGURLUYU VİRÜSLÜ BÖLGEYE GÖNDERDİLER

Gençlerin önce Aksu Havalimanı'na otobüsle götürüldükten sonra özel uçakla Yiwu'ya götürüldükleri ileri sürüldü.

Ayrıca bundan önce Hoten ve Aksu vilayetlerinden 400'den fazla Uygur Türkünün koronavirüsün ağır yayıldığı Hunen, JıeJang ve JıangXi bölgelerine gönderildiği ortaya çıktı.

AÇLIK VE İLAÇ SIKINTISI BAŞ GÖSTERDİ

Öte yandan sivil toplum kuruluşu Uygur İnsan Hakları Projesi (UHRP), karantina nedeniyle Doğu Türkistan genelinde açlık ve ilaç sıkıntısı başladığını duyurdu.

Aktivistler, koronavirüs karantinasının Uygurları ölüme mahkum etmek için kasten kullanıldığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN