Çin zulmüne karşı dua! Eller Doğu Türkistanlılar için açıldı

Çin zulmüne karşı dua! Eller Doğu Türkistanlılar için açıldı

Ankara'da çeşitli sivil toplum kuruluşları, Çin'in Doğu Türkistan'da yaptığı insanlık dışı uygulamalarına tepki göstermek için dua programı düzenlendi. Hacı Bayram Camii'nin avlusunda düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, bir kez daha Çin zulmüne karşı eller semaya kalktı.

Ankara'da Çin'in Doğu Türkistan'da yaptığı insanlık dışı uygulamalara maruz kalan Doğu Türkistanlılara için dua programı düzenlendi.

19-12/22/basliksiz-1.jpg
Hacı Bayram Camii'nin avlusunda sabah namazının ardından düzenlenen programda, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Halil Çiçek, Doğu Türkistan başta olmak üzere İslam dünyasında zulüm gören bütün Müslümanlar için dua etti.

19-12/22/basliksiz-1-1577001941.jpg

"CEFA GÖRMÜŞ İSLAM LİDERİNİ BURAYA GETİRECEĞİZ"

Daha sonra grup adına açıklama yapan İHH İnsani Yardım Derneği Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sinan, yapılan duanın Doğu Türkistan ve diğer mazlum coğrafyaların kurtuluşuna vesile olmasını diledi.

19-12/22/basliksiz-1-1577002018.jpg

Bu organizasyonların devam edeceğine işaret eden Sinan "Bizler inşallah bundan sonraki aylarda da değerli bir İslam alimini ya da yurt dışında bu konuda cefa görmüş büyük bir İslam liderini buraya getireceğiz. Her ay sabah namazından sonra burada dua etmeyi düşünüyoruz." dedi.

19-12/22/basliksiz-1-1577002035.jpg
Açıklamanın ardından gruptakiler, tekbir getirerek alandan ayrıldı.

19-12/22/basliksiz-1-1577002058.jpg

ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN