Çin'den tahliye edilen 42 kişi karantinadan çıktı

Çin'den tahliye edilen 42 kişi karantinadan çıktı

Koronavirüs nedeniyle Çin'den tahliye edilen 42 kişiden alınan tüm testler negatif çıktı. 42 kişi 14 günlük karantina sonrası taburcu edildi. Karantinadan çıkan İngilizce öğretmeni Burcu Öner, "Enteresan bir şey oldu. Anneme 'Ankara'ya gideceğiz, bu hastanede ve 307 numarada kalacağız' dediğim zaman annem, 'ben seni orada dünyaya getirmiştim' dedi. Böylece milyonda bir gerçekleşecek bir olay gerçekleşmiş oldu" dedi.

Çin'de yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle Vuhan şehrindeki Türk vatandaşları, Türkiye'den gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) kargo uçağı ile tahliye edilmişti. Çin'den uçağa binerken kontrol edilen hiçbir vatandaşta koronavirüsü belirtisi olmadığı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyurulmuştu.

Vuhan'dan getirilen 42 yolcu ve mürettebatın 14 gün boyunca kontrol altında tutuldukları Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde alınan tüm testlerin negatif çıktığı belirtildi. Bu gelişmenin ardından tahliye edilen 42 kişi karantina hastanesinden taburcu edildi.

KARANTİNADA KALAN BURCU ÖNER İLGİNÇ TESADÜFÜ ANLATTI

Çin’den geldikten sonda 14 gün karantinada tutulan vatandaşlar açıklamalarda bulundu. Karantinada kalan İngilizce öğretmeni Burcu Öner’in anlattıkları ise oldukça dikkat çekti. Öner açıklamasında "Enteresan bir şey oldu. Anneme 'Ankara'ya gideceğiz, bu hastanede kalacağız' dediğim zaman annem, 'ben seni orada dünyaya getirmiştim' dedi. Odama çıktıktan sonra annem 'üçüncü kat 307 numaralı odada kalmıştım' dedi, ben de aynı odadaydım. Milyonda bir gerçekleşecek bir olay gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Son dakika haberleri: 14 günlük karantinadan çıktı müthiş tesadüfü anlattı

Burcu Öner karantinadan çıktıktan sonra şu ifadeleri kullandı:

Şu anda 15 günümüzü tamamladık, harika bir süreçti. Beklemediğimiz sürprizler de yapıldı; doğum günü sürprizi gibi. Devletimize ve sağlık bakanımıza teşekkür ediyorum.

Ben şu anda Anıtkabir'e gitmeyi düşünüyorum. Hepimiz Wuhan'dan geldik. Wuhan'da ben İngilizce öğretmeni olarak çalışıyordum. Ama şu andan itibaren pek mümkün görünmüyor.

Enteresan bir şey oldu. Anneme söylediğim zaman, "Ankara'ya gideceğiz, bu hastanede kalacağız" dediğim zaman annem "ben seni orada dünyaya getirmiştim" dedi. Odama çıktıktan sonra annem "üçüncü kat 307 numaralı odada kalmıştım" dedi, ben de aynı odadaydım. Milyonda bir gerçekleşecek bir olay gerçekleşti.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN